Početna  /  Gačanima najveća prosječna neto plata, Bilećanima najmanja
bileća gacko Hercegovina ljubinje nevesinje Trebinje

Gačanima najveća prosječna neto plata, Bilećanima najmanja

Najveći prosjek neto plata u Istočnoj Hercegovini u prošloj godini imali su Gačani, dok su najmanju neto platu primali Bilećani, pokazuju podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Bileća (FOTO: Moja Hercegovina)
Bileća (FOTO: Moja Hercegovina)

Tako je prosječna neto plata u Gacku u 2016. iznosila 1.010 KM, što je svrstava u treću po veličini u RS. Druga po redu najveća prosječna neto plata u istočnohercegovačkoj regiji isplaćivana je u Istočnom Mostaru – 962 KM, zatim idu: Trebinje – 891 KM, Nevesinje 800 KM, Berkovići 785 KM, Ljubinje – 753 KM i na kraju Bileća sa najmanjim prosječnim primanjima u iznosu od 719 KM.

U odnosu na 2015. godinu, prosječna neto plata naviše je povećana u Istočnom Mostaru – za 81 KM, zatim u Bileći – za 35 KM, i Trebinju – za 24 KM, dok je neznatno povećanje zabilježeno u Gacku – za 8 KM i Ljubinju – za 7 KM.

Sa druge strane, pad prosječnog iznosa plate u odnosu na 2015. godinu zabilježen je u Berkovićima – za 17 KM i u Nevesinju – za 9 KM.

Od svih navedenih gradova, državni prosjek neto plate, koji je prošle godine iznosio 836 KM, premašili su Gacko, Istočni Mostar i Trebinje.

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link