Početna  /  Najveći porast nezaposlenosti u Ljubinju, najmanji u Trebinju
bileća gacko Hercegovina ljubinje nevesinje Trebinje

Najveći porast nezaposlenosti u Ljubinju, najmanji u Trebinju

Najveći porast nezaposlenosti u istočnoj Hercegovini u prošloj godini zabilježen je u Ljubinju, dok je u Trebinju najviše osoba skinuto sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, pokazuju podaci Zavoda za statistiku RS.

ljubinje-proljece-2017-1
Ljubinje (FOTO: Moja Hercegovina)

U prethodnoj godini u Trebinju je bilo 7.822 zasposlenih, a druga istočnohercegovačka opština po broju zaposlenih je Gacko sa 3.046 osoba koje su u radnom odnosu. Treća na ovoj ljestvici je Bileća sa 1.802 zaposlenih, a iza nje slijede: Nevesinje – sa 1.537, Ljubinje – sa 520, te Berkovići – sa 240 i Istočni Mostar – sa svega 8 zaposlenih.

U odnosu na 2015. godinu, pad nezaposlenosti zabilježen je tri istočnohercegovačke opštine, od čega najviše u Trebinju, gdje je posao dobilo 217 osoba više. Osim u Trebinju, više zaposlenih prošle godine bilo je u Nevesinju – za 22 osobe, te u Berkovićima – za 12 osoba.

Sa druge strane, u prošloj godini na evidenciju Zavoda za zapošljavanje, u odnosu na 2015. godinu, najviše novih osoba upisano je u Ljubinju – njih 36, zatim u Gacku – njih 19, te u Bileći – njih 11, i u Istočnom Mostaru – njih 2.

Kakav je odnos prosječnih neto plata u istočnohercegovačkim opštinama za proteklu godinu pogledajte ovdje.

0 Shares
0 Shares
Copy link