Početna  /  Suđenje Nemanji Iliću nastavljeno svjedočenjem suvozača ubijenog Bajovića
Hercegovina

Suđenje Nemanji Iliću nastavljeno svjedočenjem suvozača ubijenog Bajovića

TREBINJE – Suđenje Bilećaninu Nemanji Iliću (32), koji se tereti da je u noći između 13. i 14. jula hicem iz pištolja ubio sugrađanina Marka Bajovića (29), a njegovog brata Miloša Bajovića (31) teško ranio sa nekoliko hitaca, nastavljeno je danas u trebinjskom Okružnom sudu iskazom Bojana Vujovića koji je te noći bio suvozač ubijenog, te još dva svjedoka.

Nemanja Ilić na suđenju (FOTO: Moja Hercegovina)
Nemanja Ilić na suđenju (FOTO: Moja Hercegovina)

Prema Vujovićevim riječima, on se sa Markom Bajovićem našao u 20 časova te večeri posle čega su otišli u Kafanu „Gumara“, pa u Kafe bar „Trotoar“, da bi se nakon toga pridružili Milošu i Branislavu Bajoviću i Jadranki Mrkaić u Kafani „Okretaljka“. On je potvrdio da su se, nakon što su Miloš i Marko Bajović i on zajedno u kolima pošli kući iz „Okretaljke“, na raskrsnici ispod kruga nekadašnje „Bilećanke“ sreli sa Branislavom Bajovićem.

– Branislav i Marko su nešto razgovarali kroz prozor automobila, ali nisam čuo šta su pričali i nisam znao zbog čega se vraćamo prema Okretaljci. Miloš je prešao u auto kod Branislava, a ja sam prešao na sjedište suvozača kod Marka. Pošli su za nama. Vozili smo sredinom puta kada sam vidio auto optuženog. Tada nisam znao čije je. Učinilo mi se da blica. Marko je izašao i polako se približio tom autu, kao da mu nije bilo jasno šta hoće. Nije stigao ni da stavi ruke iznad vozačevih vrata, a optuženi je pucao u njega. Nisam čuo da je tome prethodio bilo kakav razgovor između njih dvojice – ispričao je Vujović.

On je dodao da je već bio izašao iz kola kada je vidio da Marko pada, te da je optuženi pucao i dalje i da je ubijeđen da je pucao i na Branislava i njega.

– Tada sam rekao Branislavu da bježi, pobjegli smo do stepenica kuće koja se nalazi na nekih 20-30 metara odatle i pozvali policiju i hitnu pomoć. Kada je policija stigla, nas dvojica smo potrčali prema Iliću. Mene je zaustavio policajac Todor Pejanović, a Branislav je uspio da dođe do optuženog i mislim da je uspio da ga udari – rekao je Vujović.

Bojan Vujović, prvi s lijeva u prvom redu (FOTO: Moja Hercegovina)
Bojan Vujović, prvi s lijeva u prvom redu (FOTO: Moja Hercegovina)

On je naveo da između Ilića i Marka Bajovića nikada ranije nije postojao konflikt, da se nisu čak ni poznavali, kao i da ništa te noći nije slutilo na takav ishod događaja.

– Ne sjećam se da se Ilić vraćao u kafanu i da je tada razgovarao s Milošem, niti znam da je Marko rekao da se Ilić vraća zato što traži batina. Optuženi je blicao Marku samo da ga izvuče iz auta – tvrdi Vujović.

Svoje svjedočenje danas je iznio i Milorad Salatić, policajac koji je te noći došao na mjesto zločina. Pucnjava im je, kaže, prijavljena u 15 do 4. Kada su stigli na lice mjesta, tvrdi, automobili Bajovića su bili parkirani paralelno, tako da optuženi nije mogao proći svojim kolima pored njih. Po dolasku policije, Ilić je, svjedoči Salatić, stajao sa lijeve strane svog vozila, uz ivicu kolovoza, podigao je ruke uvis i rekao: „Nisam kriv, napali su me“.

Sa jedne njegove strane ležalo je tijelo Marka Bajovića, a sa druge tijelo Miloša Bajovića. Zatim je spustio ruke prema asfaltu. Pištolj je držao u desnoj ruci. Nije se odupirao hapšenju, samo je pružio ruke da mu stavim lisice i rekao: Hoćeš li sa leđa ili od naprijed? – ispričao je Salatić.

U tom trenutku, kaže Salatić, Branislav Bajović mu je dotrčao s leđa i pokušao da udari Ilića rukama i nogama.

– Postojala je mogućnost da ga udari, ali ne znam tačno da li je uspio, jer se sve odigralo u sekundi – tvrdi Salatić.

Ilićeva porodica i prijatelji (FOTO: Moja Hercegovina)
Ilićeva porodica i prijatelji (FOTO: Moja Hercegovina)

Treći svjedok danas je bio Milenko Vujović, radnik „Nik Proma“, firme koja ima svoje prostorije blizu „Okretaljke“. On je rekao da je te noći čuo jedan pucanj iza koga je uslijedilo nekoliko pucnjeva, te da je nakon toga uslijedila galama, ali da nije vidio ništa, jer se bio sklonio u mrak.

Sljedeći glavni pretres zakazan je za 8. februar, u 11 časova, a svjedoci će biti Todor Pejanović, Marko Babić, Brano Lazić, Obrad Pištinjat i Neđo Šarenac.

Jelena Denda

Pročitajte još:

Svjedočenjem Miloša Bajovića nastavljeno suđenje Nemanji Iliću

Svjedočenjem majke ubijenog Marka Bajovića počelo suđenje Nemanji Iliću

About the author

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Click here to post a comment