Početna  /  Nastavak suđenja Nemanji Iliću – pet svjedoka ponovo dalo iskaze
bileća Hercegovina

Nastavak suđenja Nemanji Iliću – pet svjedoka ponovo dalo iskaze

BILEĆA – Suđenje Bilećaninu Nemanji Iliću (33), koji je optužen da je 14. jula hicem iz pištolja ubio svog sugrađanina Marka Bajovića (29), a njegovog brata Miloša (32) teško ranio, nastavljeno je danas u trebinjskom Okružnom sudu. Svoje svjedočenje danas su ponovo iznijeli policajci Milorad Salatić i Todor Pejanović, te Jadranka Mrkaić i Nevenka Batinić.

Suđenje Iliću vraćeno na početak
Suđenje Iliću vraćeno na početak

Milorad Salatić, policajac koji je bio dežurni u noći ubistva došao je prvi na mjesto zločina zajedno sa kolegom Todorom Pejanovićem. Salatić je danas potvrdio svoj raniji iskaz da je Ilić sa pištoljem u ruci stajao između braće Bajović koji su ležali na asfaltu i da se nije odupirao hapšenju. On je, takođe, ponovio da mu je, prilikom hapšenja Ilića, Branislav Bajović dotrčao s leđa i pokušao da udari Ilića rukama i nogama u prednji dio tijela. Na pitanje da li je tačno da je on uzeo šaržer Ilićevog pištolja i stavio ga na zidić pored mjesta na koje je Miloš Bajović pao nakon što je upucan, Salatić je odgovorio potvrdno.

Policajac Todor Pejanović takođe je potvrdio svoj raniji iskaz u kome je, između ostalog, rekao da je on naredio Branislavu Bajoviću da pomjeri svoje vozilo kako bi ekipa bilećke Hitne pomoći mogla da prođe do ranjenog Miloša Bajovića. On je rekao da su vozila Marka i Branislava Bajovića bila parkirana paralelno u dužini oko pola metra. Pejanović je kazao da su vrata na vozilima Bajovića bila zatvorena, dok su na Ilićevom vozilu bila upaljena sva četiri svjetla. On je, takođe, potvrdio da je Branislav Bajović pokušao da udari Ilića u predjelu grudi prilikom hapšenja, te da je uspio u toj namjeri. Međutim, nakon prikazanih fotografija na kojima se vidi da je Ilić jutro nakon pucnjave imao povredu u prednjem, donjem dijelu vrata, Pejanović je rekao da smatra da navedena povreda nije mogla nastati od udarca Branislava Bajovića.

Todor Pejanović u sredini (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)
Todor Pejanović u sredini (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Danas je ponovo svjedočila i Jadranka Mrkaić koja je bila u društvu sa braćom Bajović u noći ubistva. Ona je kazala da dešavanja u kafani, koja su prethodila ubistvu, nisu ukazivala na ovakav ishod, jer nije bilo nikakve rasprave ni između koga. Ona je rekla da joj Branislav Bajović, nakon što je odvezao kući, nije rekao kuda ide.

Nevenka Batinić, koja je radila kao konobarica u kafani „Okretaljka“ u noći ubistva, danas je ponovila svoj raniji iskaz da su Miloš Bajović i Ilić razgovarali za šankom nakon što im je Bajović poručio piće, ali da je taj razgovor završio mirno. Ona je kazala da Bajovići i njihovo društvo nisu prihvatili piće od Ilića i ponovila da se Ilić, nakon što je otišao da odveze Milana Dučića sa kojim je bio u društvu, vratio u kafanu i prišao Milošu, te da su razgovarali. Čula je samo da je Miloš Iliću, prema njenim riječima, kazao: „Hoćeš li ti da ideš ili ja?“, a da je Ilić odgovorio: „Izaći ću ja“.

Stajala sam za stolom pokraj izlaza iz kafane kad je Ilić drugi put otišao i vidjela sam da je otišao kolima desno, prema gradu – kazala je Batinić.

Nedugo nakon toga, prema njenim riječima, ona je izašla napolje da pokupi podmetače sa stolica, gdje je razgovarala sa Markom Bajovićem. U tom trenutku, kako je navela, Ilić se ponovo vratio kolima, na kratko je zastao na parkingu, a zatim produžio pravo, prema alternativnom putu ispod motela. Međutim, ona nije mogla da potvrdi da li je Ilić tada napustio krug u kome se nalazi kafana „Okretaljka“. Batinić je kazala da je, nakon što je zatvorila kafanu, ona kolima krenula kući minut poslije braće Bajović, ali da ih usput nije srela.

Jadranka Mrkaić, Milan Dučić i Nevenka Batinić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)
Jadranka Mrkaić, Milan Dučić i Nevenka Batinić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Danas je ponovo svjedočio i Milan Dučić, koji je bio sa Ilićem u društvu u noći ubistva. On je ponovio svoj raniji iskaz da su Ilić i on bili pripiti to veče i da u kolima, dok ga je optuženi vozio kući, nisu razgovarali o događajima iz kafane od te večeri. Na pitanje branioca Mire Vučinić da li su se Ilić i on rukovali sa Milošem Bajovićem pri odlasku iz kafane i da li su se dogovarali da piju piće ili idu na roštilj u narednom periodu, Dučić je odgovorio odrično.

Podsjećamo, Bilećanin Nemanja Ilić (33) izjasnio se 10. novembra, u Okružnom sudu u Trebinju, da nije kriv za ubistvo svoga sugrađanina Marka Bajovića (29) i teško ranjavanje njegovog brata Miloša (32) sa četiri hica, koje se dogodilo u noći između 13. i 14. jula 2015. godine ispred kafane “Okretaljka” u Bileći.

Ilić se u pritvoru nalazi od od 14. jula 2015. godine.

Suđenje Nemanji Iliću biće nastavljeno u petak, 16. decembra, u 9 časova.

Jelena Denda Borjan

9 Shares
9 Shares
Copy link