Početna  /  Niče osam novih aerodroma u regionu: Letjeće se i iz Nikšića?
Crna Gora

Niče osam novih aerodroma u regionu: Letjeće se i iz Nikšića?

Do kraja godine u promet će biti pušten novi aerodrom Zagreb, kapaciteta pet miliona putnika

avion-tivat
Aerodrom u Tivtu (FOTO: Moja Hercegovina)

Region će ove godine postati bogatiji za mnogo infrastrukturnih objekata u vazdušnom prevozu. Kako piše Poslovni dnevnik, Crna Gora planira da napravi aerodrom u Nikšiću, Bosna i Hercegovina u Bihaću, Srbija u Novom Sadu i Užicu, Makedonija u Štipu.

Navodi se i da će do kraja godine u promet će biti pušten novi aerodrom Zagreb, kapaciteta pet miliona putnika, što je investicija vrijedna više od 330 miliona evra.

Ove godine bi trebalo da počnu radovi i na aerodromu na Rabu. Iako je riječ o realativno malom ostrvu u sjevernom Jadranu, najavljuje se da bi taj aerodrom trebalo da ima kapacitet od 200.000 putnika godišnje, što je na nivou Rijeke. U aerodrom na Rabu planirano je ulaganje do 60 miliona evra.

Dnevnik podsjeća da Crna Gora ima turistički aerodrom u Tivtu i poslovni u Podgorici. Slovenija ima dva ozbiljna uzletišta, BiH u Sarajevu i Mostaru (postoje uzletišta u Banjaluci i Tuzli), a Srbija samo Beograd, iako se svako malo pokušava revitalizuje i Niš, a zanimljiv projekat je napravljen i u Kraljevu.

Makedonija je oba aerodroma, Skoplje i Ohrid, dala u koncesiju turskom operateru TAV-u.

102 Shares

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Srbijanci sigurno ne prave aerodrom nego to kod njih rade Turci i Arapi.Pa sta vise imamo da pricamo kad kod srbijanaca u sred BG nice Tursko-Arapaski grad.Pravi predsjednik Srbije je Rasim Ljajic i on se za sve pita.

  • Draga gospodo zaboravili ste neće se samo aerodrom praviti u Bihaću, već i na Zupcima-Trebinje, sve je spremno samo da se počne raditi, i tu će biti godišnje desetak miliona putnika…Ko nevjeruje predsjedniku neka se uvjeri svojim očima, da su radovi počeli prije 5-6 godina…

102 Shares
102 Shares
Copy link