Petak, 17.01.2020
More

  Mile Radišić priznao krivicu: Kažnjen i zbog prijetnji smrću novinaru

  Podijeli:

  BANJALUKA- Kontroverzni banjalučki biznismen Mile Radišić, koji se prije dva dana prijavio na odsluženje trogodišnje zatvorske kazne u KPZ Banjaluka na Tunjicama, osuđen je danas na novčanu kaznu od 1.000 KM zbog prijetnji smrću bivšem novinaru ATV-a Siniši Vukeliću.

  Mile Radišić priznao krivicu: Kažnjen i zbog prijetnji smrću novinaru
  Mile Radišić priznao krivicu: Kažnjen i zbog prijetnji smrću novinaru

  Radišić je danas priznao krivicu, a pored izrečene kazne, platiće i troškove suđenja u iznosu od 200 KM.

  Podsjetimo, cijeli slučaj se dogodio u oktobru prošle godine nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo oslobađajuću presudu Radišiću i ostalim optuženim za manipulisanje cijenama akcija Medicinske elektronike i predmet vratilo na ponovno suđenje Okružnom sudu u Banjaluci. Tragom te informacije Vukelić, koji je prvi otkrio aferu “Medicinska elektronika”, pozvao je Radišića i zamolio ga za komentar sudske odluke. Međutim, čim mu se predstavio Radišić ga je napao riječima: “Šta ti hoćeš, ja ću tebe roknuti! To sam sebi obećao, jer ti si ovo sve i zakuvao”. Poslije toga je prekinuo vezu, a potom je isključio telefon.

  Vukelić je prijetnje prijavio policiji i Radišić je odmah pozvan na informativni razgovor kako bi dao izjavu u svojstvu osumnjičenog. Inspektorima je potvrdio da je imao telefonski razgovor s “jednim novinarom”, ali je negirao da mu je prijetio smrću i da uopšte zna o kome je novinaru riječ.

  Siniša Vukelić tada je rekao da uopšte nije obaviješten o podizanju i potvrđivanju optužnice protiv Radišića i da je za to saznao od Pressa.Radisic-mile-sud-ATV 1

  – Iznenađen sam da me niko iz pravosudnih organa o tome nije obavijestio, jer sam za optužnicu saznao od vas. To je neprimjereno za bilo koji pravosudni sistem, jer ako već štite građane, onda ih valjda o tome trebaju i obavijestiti. Ipak dobro je što je optužnica potvrđena. To će svima pokazati da se prema novinarima, ali i drugim građanima, ne mogu tako ponašati i proći nekažnjeno. Takođe, bitno je i da svi novinari znaju da ih pravosuđe može zaštiti od tog bahatog ponašanja i raznih kabadahija – rekao je svojevremeno Vukelić.

  Inače, Mile Radišić, vlasnik firme “Grand trejd”, nakon devet mjeseci skrivanja, predao se prije dva dana Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka.

  Radišić je sam došao na Tunjice i zatražio da ga prime na izdržavanje zatvorske kazne od tri godine, na koju je osuđen zbog manipulacije cijenama akcija “Medicinske elektronike”.

  Nadležne institucije ćute o načinu na koji je bivši bjegunac prošao granicu i vratio se u Bosnu i Hercegovinu. U Graničnoj policiji su ranije odbili da nam dostave tražene informacije pravdajući se zakonom o zaštiti ličnih podataka. Informacije će dostaviti samo ako sud zatraži.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI