Početna  /  Danas protest opozicije ispred zgrade RTRS-a
Izdvajamo Republika Srpska

Danas protest opozicije ispred zgrade RTRS-a

Foto: BUKA
Opozicija u Republici Srpskoj organizuje danas proteste u Banjaluci ispred zgrade radio-televizije Republike Srpske. Oni su juče na press konferenciji najavili ovo okupljanje.

Cilj protesta je poruka da su ujedinjeni i istrajni te da neće odustati od odbrane funkcije Predsjenika RS, a s obzirom na to da smatraju da su izbori brutalno pokradeni.

Potpredsjednica PDP-a i kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić kazala je da postoji 1.000 razloga za proteste, ali da će se boriti i na razne druge načine.

“Naš zahtjev je žalba CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, ali i zahtjevi sa prethodnih skupova. Rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su učestvovali u krađama na izborima. Brojni su dokazi, a nema ni jednog epiloga. Sa tim nećemo stati. Kakvu god donijelo odluku Apelaciono vijeće, neće biti ‘pojeo vuk magarca’ i nikom ništa”, rekla je Jelena Trivić.

Dodala je da je RTRS je kuća svih nas.

“Trebala bi biti kuća svih građana. Pa i mi neke građane predstavljamo. Ne etiketirate vi nas. Vjerujte, ja nemam problem s etiketama RTRS-a. Vi etiketirate sve one građane koji imaju slično razmišljanje kao mi. Ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima”, istakla je Jelena.

Ovo će biti treći opozicioni protesti opozicionih stranaka nakon održanih izbora. Biće zanimljivo vidjeti koje će sljedeće korake preduzeti opozicija budući da je Sud BiH danas odbio žalbu na izvještaj CIK-a kojom je opozicioni blok PDP – Za pravdu i red – SDS tražio ponavljanje izbora za nivo predsjednika.

Skup je prijavljen i odobren.

Izvor: BUKA

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap