Početna  /  Vučurević: Zapošljavao sam u skladu sa zakonom, sve ostalo je laž
Hercegovina Trebinje

Vučurević: Zapošljavao sam u skladu sa zakonom, sve ostalo je laž

TREBINjE – Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević demantovao je izjave ministarke uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejle Rešić da je u vrijeme svog mandata nezakonito zapošljavao radnike u trebinjskoj Gradskoj upravi.

Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)
Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)

Vučurević je naglasio da su svi radnici koji su zaposleni na neodređeno vrijeme primljeni u skladu sa zakonskim procedurama, te da je za svakog radnika bio raspisan konkurs.

Vučurević za “Moju Hercegovinu” kaže kako je tačno to da je ranije izjavio da je svjestan kako je prekršio zakon, ali samo u slučaju zaposlenja djece poginulih boraca, te da bi bio spreman da to učini ponovo.

“Za djecu poginulih boraca sam rekao ja ću ih primiti u stalni radni odnos, sve one koji su u teškom socijalnom stanju. Njihovi očevi nisu ginuli po konkursu, nego su ginuli na ratištu i nije bilo tu odabira ko će poginuti, a ko neće. Spreman sam zbog njih to da uradim i uradio sam”, kazao je Vučurević.

Dodao je da je ostala nekolicina radnika koji su primljeni na određeno vrijeme, te da mu je žao što prošla gradska vlast za njih nije uspjela da sprovede redovne zakonske procedure, kako bi bili zaposleni na neodređeno vrijeme.

“Ja ono što sam zaposlio na neodređeno vrijeme, zaposlio sam u skladu sa propisima i procedurama koje podrazumijevaju utvrđivanje broja izvršilaca, sistematizaciju radnih mjesta, objavljen konkurs, formiranje komisije za odabir kandidata i popunu tog radnog mjesta na osnovu prijedloga komisije. Za sve one koji su primljeni na neodređeno vrijeme sprovedena je zakonska procedura i sve drugo je laž”, kategoričan je Vučurević.

Nikolija Bjelica

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
72 Shares
72 Shares
Copy link