Srijeda, 29.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Rešić: Vučurević je nezakonito zapošljavao radnike

  Podijeli:

  TREBINjE – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nije otpuštao radnike, već da su problemi nastali jer je bivši prvi čovjek ovog grada Slavko Vučurević nezakonito zapošljavao radnike u tamošnjoj gradskoj upravi.

  Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)
  Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

  Rešićeva je novinarima u Banjaluci rekla da je resorno ministarstvo krajem septembra primilo dojavu građana i zaposlenih da se radnici primaju mimo konkursa, što je provjeravala inspekcija početkom oktobra.

  “Utvrđeno je da je najveći broj tih radnika primljen 18. septembra na nezakonit način. Nekolicina je nezakonito primljena 1. septembra, a jedan je primljen 25. avgusta. Inspekcija je na to skrenula pažnju Vučureviću, a on je rekao da je potpuno svjestan činjenice da je prekršio zakon”, navela je Rešićeva.

  Ona je rekla da Vučurević nije raspisao javni konkurs, te da su dešavanja u Trebinju posljedica njegovog nepoštivanja zakona, a ne samovolje i ishitrenih odluka novog gradonačelnika.

  Rešićeva je dodala da je Petrović rekao da će u narednom periodu raditi na promjenama i sistematizaciji da bi mogao predvidjeti i te nezakonito zaposlene ljude, jer je riječ o djeci poginulih boraca.

  “Petrović nema volju da ih ostavlja bez posla, ali se zakon mora poštovati”, naglasila je Rešićeva.

  AUTOR: Srna

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI