Početna  /  Rešić: Vučurević je nezakonito zapošljavao radnike
Hercegovina

Rešić: Vučurević je nezakonito zapošljavao radnike

TREBINjE – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nije otpuštao radnike, već da su problemi nastali jer je bivši prvi čovjek ovog grada Slavko Vučurević nezakonito zapošljavao radnike u tamošnjoj gradskoj upravi.

Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)
Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Rešićeva je novinarima u Banjaluci rekla da je resorno ministarstvo krajem septembra primilo dojavu građana i zaposlenih da se radnici primaju mimo konkursa, što je provjeravala inspekcija početkom oktobra.

“Utvrđeno je da je najveći broj tih radnika primljen 18. septembra na nezakonit način. Nekolicina je nezakonito primljena 1. septembra, a jedan je primljen 25. avgusta. Inspekcija je na to skrenula pažnju Vučureviću, a on je rekao da je potpuno svjestan činjenice da je prekršio zakon”, navela je Rešićeva.

Ona je rekla da Vučurević nije raspisao javni konkurs, te da su dešavanja u Trebinju posljedica njegovog nepoštivanja zakona, a ne samovolje i ishitrenih odluka novog gradonačelnika.

Rešićeva je dodala da je Petrović rekao da će u narednom periodu raditi na promjenama i sistematizaciji da bi mogao predvidjeti i te nezakonito zaposlene ljude, jer je riječ o djeci poginulih boraca.

“Petrović nema volju da ih ostavlja bez posla, ali se zakon mora poštovati”, naglasila je Rešićeva.

AUTOR: Srna

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link