Početna  /  Tijana Bošković za MH: S nestrpljenjem očekujem Olimpijadu sa Srbijom
bileća Hercegovina Vijesti

Tijana Bošković za MH: S nestrpljenjem očekujem Olimpijadu sa Srbijom

Kratku pauzu od treninga u turskom „Ezačibašiju“ Tijana Bošković iskoristila je da se pred praznike odmori sa porodicom i prijateljima u rodnoj Bileći, a mi da popijemo kafu sa njom prije nego što se vrati u Istanbul. Jedna od najperspektivnijih mladih igračica svijeta za „Moju Hercegovinu“ otkriva kako joj je u novom klubu, kako vidi Istanbul, te čemu se trenutno najviše raduje.

Tijana Bošković i novinarka “Moje Hercegovine” Jelena Denda (FOTO: Moja Hercegovina)
Tijana Bošković i novinarka “Moje Hercegovine” Jelena Denda (FOTO: Moja Hercegovina)

Kaže da se ne sjeća kada je imala duži odmor, pa je ovih sedam dana iskoristila da posjeti Bileću i Beograd koji je zavoljela na poseban način za četiri godine koje je tamo provela. Životu u Instanbulu prilagodila se vrlo brzo, uz nesebičnu pomoć novih saigračica.

– Odavno živim sama, pa mi sa te strane nije bilo teško da se naviknem. Jedino što je u Turskoj malo drugačija kultura, drugi je narod, drugi jezik. Međutim, solidno pričam engleski, tako da nemam problema sa sporazumijevanjem. Sve igračice iz kluba su me prihvatile od prvog dana, pružile mi svu neophodnu pomoć i pomogle mi da se snađem – priča Tijana za „Moju Hercegovinu“.

Nikada nije imala predrasude o Turskoj, niti je razmišljala o tome. Sve je, kaže, slično kao i kod nas. Druži se sa djevojkama iz kluba, skupa provode dio slobodnog vremena, a ponekad razgovaraju i o zajedničkim riječima koje srpski i turski jezik imaju.

– Ne znam kako nekim ljudima zvuči kad se pomene riječ Turska, ali ljudi su tamo isti kao i svugdje. Istanbul je super, barem ono što sam uspjela da vidim, pošto nisam imala baš puno vremena da obiđem sve što me zanima. Jedino mi se ne sviđa što su gužve ogromne u svako doba dana, budući da grad ima oko 20 miliona stanovnika. To je mali problem, ali dobro – s osmijehom kaže Tijana.

Na kafi sa Tijanom u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina)
Na kafi sa Tijanom u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina)

Tempo treniranja ne razlikuje se mnogo od onog u Beogradu – uglavnom ima dva treninga dnevno, a vikendom igra utakmicu. Drugačije u odnosu na „Vizuru“ je to što je u „Ezačibašiju“, kaže, sve malo ozbiljnije.

– I u Beogradu smo imali super uslove, ali ipak je ovo jedan mnogo veći klub, sa velikom tradicijom, pa ga morate i doživljavati mnogo ozbiljnije – ističe Tijana.

Posebno joj znači što sada igra rame uz rame sa fantastičnom turskom reprezentativkom Demir Neslihan koja je u svojoj zemlji sinonim za odbojku.

Tijana Bošković u šetnji rodnim gradom (FOTO: Moja Hercegovina)
Tijana Bošković u šetnji rodnim gradom (FOTO: Moja Hercegovina)

– Super je igrati s njom. Stariji je i jako dobar igrač, veoma je iskusna. Super mi je što imam nju pored sebe. Ona je ranije igrala moju poziciju, tako da dosta mogu da naučim od nje – iskrena je Tijana.

Međutim, i pored svega navedenog, Tijana se trenutno najviše raduje povratku u Odbojkašku reprezentaciju Srbije i svom prvom učešću na Ljetnim olimpijskim igrama koje će se održati u Riju de Žaneiru, u avgustu sljedeće godine.

– Kvalifikovali smo se, što je bio prevelik uspjeh. Odlazak na njih očekujem sa velikim nestrpljenjem. Svi sportisti koji su bili na Olimpijadi kažu da se za to trenira sa posebnim žarom – otkriva Tijana za naš magazin.

Prvu sezonu u Turskoj trebala bi da završi do kraja aprila, nakon čega se vraća u Beograd. Potom slijedi Gran pri takmičenje sa Reprezentacijom Srbije, pa Olimpijada i povratak u Tursku.

Stoga će se jedna od Tijaninih novogodišnjih želja ostvariti u avgustu.

„Mojoj Hercegovini“ i njenim čitaocima poželjela je srećne božićne i novogodišnje praznike i da 2016. godina bude još bolja i uspješnija od prethodne, uz puno sreće, zdravlja i ljubavi.

Jelena Denda Borjan

Diplomirala žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Od januara 2013. do novembra 2017. godine novinarka internet magazina "Moja Hercegovina"

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link