Početna  /  “Skupština na otvorenom”: Opozicija i građani ispred NSRS traže posebnu sjednicu (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

“Skupština na otvorenom”: Opozicija i građani ispred NSRS traže posebnu sjednicu (VIDEO)

Foto: Miomir Jakovljević/Ringier
Opozicionari i građani okupili su se na “Skupštini na otvorenom” u blizini Narodne skupštine, uprkos jučerašnjoj zabrani od strane Policijske uprave Banjaluka.

Protestuju zbog nepoštovanja brojnih zaključaka NSRS, od kojih se posljednji odnosi na Ustavni sud BiH.

Pred parlament su došli šefovi klubova i poslanici SDS, PDP, liste Za pravdu i red, poslanici Narodnog fronta, kao i lideri stranaka. Vidno je prisustvo tek nekoliko policajaca u neposrednoj blizini parlamenta.

Poslanik NF Željko Dubravac poručio je da su gaženja NSRS obavezala poslanike da sa građanima kažu ne i stop degradaciji institucija.

– Za ovaj Ustav su dati životi i dijelovi tijela i svako mora da ga poštuje, pa i Milorad Dodik. Tražimo sjednicu NSRS na kojoj će se raspravljati o odgovornosti onih koji su prekršili zaključke. Ovo če biti početak narodnog bunta – kaže Dubravac.

Nebojša Vukanović kaže da je NSRS otuđena od moćnika. On je podsjetio na prekršene zaključke NSRS.

Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

– Krajnje je vrijeme da se narod digne. Ovo je prvi u nizu razgovora sa građanima. Gledaćemo da obiđemo sva mjesta – rekao je Vukanović.

Igor Crnadak je rekao da su se okupili jer “režim ne želi raspravu u NSRS koja je napadnuta jer SNSD već 10 godina trguje njom”.

– Ne može se dostojanstvo NSRS pogaziti za jednu zgradu i za jednog kuma. Za PDP je RS uvijek na prvom mjestu, ali nećemo dozvoliti da se pojedinac stavi ispred RS. Onda je ona slaba. Danas šaljemo posljednji poziv poslanicima većine da održimo sjednicu o kršenju odluka NSRS. Ponašanje režima pokazuje koliko su svjesni da se njima bliži kraj – tvrdi Crnadak.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap