Početna  /  Skuplja struja od prvog aprila?
Bosna i Hercegovina Hercegovina Trebinje

Skuplja struja od prvog aprila?

TREBINJE – Struja poskupljuje od prvog aprila i to za pet odsto, saznaje nezvanično ATV. O novoj cijeni električne energije članovi Regulatorne komisije raspravljaće u ponedeljak, kada je zakazana sjednica komisije.

srdjan_milovic_atv

Do tada o tome ne žele ni riječ, a o svemu ćute i u Elektroprivredi Srpske i Ministarstvu energetike. Njihovi zahtjevi nisu se mijenjali, a termoelektrane očekuju povećanje cijene i to za deset odsto.

Gačani su i dalje najglasniji.

“Što se tiče Rudnika i termoelektrane Gacko, mi u Gacku očekujemo da Regulatorna komisija prizna samo objektivne troškove Rudnika i termoelektrane Gacko i očekujemo neku cijenu od blizu osam feninga po kilovat satu”, rekao je Srđan Milović, direktor rudnika Gacko.

Elektroprivreda je još prošle godine poslala zahtjev za prosječnim poskupljenjem struje od deset odsto. Ipak, ATV saznaje da novi članovi Regulatorne komisije neće uvažiti zahtjeve hidroelektrana na Trebišnjici, kao ni onih na Drini i Vrbasu, koje su u međuvremenu oslobođene dijela rente za solidarnost.

Ni RITE Ugljevik neće dobiti novu cijenu struje. A poskupljenju mogu da se nadaju samo Rudnik i termoelektrana Gacko i pet elektrodistribucija, saznaje ATV. Što se domaćinstava tiče, prosječno poskupljenje struje biće oko pet odsto.

Očekivano, odluka će biti donosena na prelazu iz zimske u ljetnu tarifu, kada su računi inače manji, pa će se i poskupljenje manje osjetiti u porodičnim budžetima. Regulatorna komisija za energetiku bi u ponedeljak mogla da obraduje zanatlije i trgovce koji će se, u ovom tarifnom postupku, provući sa istom cijenom električne energije.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

0 Shares
0 Shares
Copy link