Početna  /  Povrijeđena planinarka spasena sa Orjena
Hercegovina

Povrijeđena planinarka spasena sa Orjena

Bilećanka Ivana Tabaković, tridesetogodišnja članica trebinjskog Planinarskog društva “Vučji zub”, koja je juče oko 15 časova sa grebena pala u provaliju na planini Orjen, spasena je jutros oko 5 časova. U besvjesnom stanju i očuvanih vitalnih parametara, sa simptomima i znacima hipotermije, ona je vozilom trebinjske Hitne pomoći, koje je čekalo u mjestu Vrbanj, odmah prebačena u bolnicu u Meljinama, u Crnoj Gori, gdje se ljekari trenutno bore za njen život.

Orjen
Orjen

Prilikom pada ona je zadobila povrede glave i stomaka. Nju su sinoć oko 22 časa u vrlo teškom, polusvjesnom stanju pronašli spasioci Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Zbog nepristupačnog terena, snijega visine 25 centimetara koji je prekrio putokaze, temperature koje se kretala do 15 stepeni ispod nule i jakog vjetra, izvlačenje je trajalo sedam časova.

Crnogorskim spasiocima u susret su došli spasioci iz Trebinja koje su činili pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i Crvenog krsta, i ekipa trebinjske Hitne pomoći koja je, takođe, sve vrijeme bila pripravna na licu mjesta.

 

 

747 Shares

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
747 Shares
747 Shares
Copy link