Početna  /  Brat povrijeđene planinarke za MH: Ivana se osjeća dobro!
bileća Hercegovina

Brat povrijeđene planinarke za MH: Ivana se osjeća dobro!

Radoš Tabaković, brat Bilećanke Ivane Tabaković, planinarke koja je u nedjelju pala u provaliju na planini Orjen, a prebačena je u Kliničko-bolnički centar Banjaluka, izjavio je za „Moju Hercegovinu“ da se njegova sestra danas dobro osjeća, kao i da je on posjećuje dva, tri puta dnevno i da svakodnevno razgovara s njom.

Radoš i Ivana Tabaković (FOTO: privatni arhiv)
Radoš i Ivana Tabaković (FOTO: privatni arhiv)

„Sjeća se svega osim te nedjelje – ona joj je u amneziji, ali se dobro sjeća prethodnog dana, malo i Trebinja, te dolaska u Banjaluku . Čak sam joj jutros pokazao video poruku-pozdrav Planinarskog društva „Vučji zub“ iz Trebinja čiji je član. Bilo joj je drago, čak je sama pogledala video i prepoznavala članove“, ispričao nam je Radoš Tabaković.

Obavijestio nas je i da Ivanu liječi dr Slaviša Kunarac, specijalista ortopedije sa traumatologijom, kao i čitav tim ljekara raznih specijalizacija, te da stalno prate zdravstveno stanje njegove sestre.

„Zasad ne planiraju nikakav operativni zahvat, a najveći problem su promrzline prstiju lijeve noge. Oni prate njihovo stanje i tretiraju ih mastima. Svi se prsti ‘vraćaju’ osim velikog prsta, ali Ivana dobro reaguje na terapiju, čak pomjera prste i ljekari misle da će oni biti dobro“, prenio je „Mojoj Hercegini“ brat Ivane Tabaković.

Vijest da je Skupština opštine Bileća danas odlučila da Ivana, kao uspješna sportistkinja, dobije Svetosavsku povelju ove opštine za 2015. godinu, Radoš je danas primio od naše redakcije.

– Nisam znao za to. Pa šta da kazem osim: Presrećan sam! Teško da mogu da opišem svoja osjećanja. Sve je to nekako pomiješano. Ali sam zahvalan Bogu i svima. I ne ostavljam prostora za patetiku i pesimizam, jer je pokretna i zdrava. Oporavak je pred njom – rekao je Radoš za naš magazin.

Kada je Ivani saopštio novosti, samo se, kaže, osmijehnula.

– Ona je skromna, ne voli da se eksponira – iskren je Radoš.

Nagradu će na Savindan u Ivanino ime primiti njihov brat Tripo.

 

Vesna Kešelj i Jelena Denda

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link