Početna  /  Planinarka Ivana Tabaković nije u kritičnom stanju
Hercegovina

Planinarka Ivana Tabaković nije u kritičnom stanju

Bilećanka Ivana Tabaković tridesetogodišnja članica trebinjskog Planinarskog društva “Vučji zub”, koja je juče oko 15 časova sa grebena pala u provaliju na planini Orjen, nije u kritičnom stanju, kazao je za Radio Jadran načelnik hirurgije dr Milovan Sandić. 

Orjen-vrh-kabao-snijeg

On je potvrdio da je Ivana svjesna i komunikativna, te da prve pretrage pokazuju da je  vitalno stabilna.

“U fazi je dijagnosatike, ultra zvuk ambdomena i grudnog koša pokazuje da nema znake krvarenja. Žali se na hladnoću, ugruvanost, glavobolju, bolove u mišićama, zglobovima, što nije ni čudo, s obzirom u kakvim uslovima je provela dan i noć”, kazao je dr Sandić.

Podsjećamo, planinarku su sinoć oko 22 časa u vrlo teškom, polusvjesnom stanju pronašli spasioci Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Zbog nepristupačnog terena, snijega visine 25 centimetara koji je prekrio putokaze, temperature koje se kretala do 15 stepeni ispod nule i jakog vjetra, izvlačenje je trajalo sedam časova.

Crnogorskim spasiocima u susret su došli spasioci iz Trebinja koje su činili pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i Crvenog krsta, i ekipa trebinjske Hitne pomoći koja je, takođe, sve vrijeme bila pripravna na licu mjesta.

Moja Hercegovina

4 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link