Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Planinarka Ivana Tabaković nije u kritičnom stanju

  Podijeli:

  Bilećanka Ivana Tabaković tridesetogodišnja članica trebinjskog Planinarskog društva “Vučji zub”, koja je juče oko 15 časova sa grebena pala u provaliju na planini Orjen, nije u kritičnom stanju, kazao je za Radio Jadran načelnik hirurgije dr Milovan Sandić. 

  Orjen-vrh-kabao-snijeg

  On je potvrdio da je Ivana svjesna i komunikativna, te da prve pretrage pokazuju da je  vitalno stabilna.

  “U fazi je dijagnosatike, ultra zvuk ambdomena i grudnog koša pokazuje da nema znake krvarenja. Žali se na hladnoću, ugruvanost, glavobolju, bolove u mišićama, zglobovima, što nije ni čudo, s obzirom u kakvim uslovima je provela dan i noć”, kazao je dr Sandić.

  Podsjećamo, planinarku su sinoć oko 22 časa u vrlo teškom, polusvjesnom stanju pronašli spasioci Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

  Zbog nepristupačnog terena, snijega visine 25 centimetara koji je prekrio putokaze, temperature koje se kretala do 15 stepeni ispod nule i jakog vjetra, izvlačenje je trajalo sedam časova.

  Crnogorskim spasiocima u susret su došli spasioci iz Trebinja koje su činili pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i Crvenog krsta, i ekipa trebinjske Hitne pomoći koja je, takođe, sve vrijeme bila pripravna na licu mjesta.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI