Subota, 25.01.2020
More

  Održan sastanak patrijarha Irineja sa zvaničnicima iz Srpske (VIDEO)

  Podijeli:

  BANjA LUKA – U Vladičanskom dvoru u Bijeljini održan je sastanak patrijarha srpskog Irineja i članova Svetog arhijerejskog sinoda sa vodećim političkim predstavnicima Republike Srpske.

  Milorad Dodik (Foto: RTRS)
  Milorad Dodik (Foto: RTRS)

  Sastanku su prisustvovali predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik republičkog parlamenta Nedeljko Čubrilović, srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić i prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

  Patrijarh Irinej je rekao da su na sastanku dovoljno sagledali sve probleme i načine na koje riješiti te probleme.

  Predsjednik Srpske Milorad Dodik je izjavio da se mora češće razgovarati na svim nivoima. Ovo je prilika da naglasimo potrebu za jedinstvom, poručio je Dodik. Pozvao je sve na uzdržano ponašanje i razgovor.
  Član Predsjedništva Mladen Ivanić rekao je da ostaje da se neke nejasnoće o Sporazumu Savjeta ministara i Islamske zajednice definišu.

  Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je izjavio da je dogovoreno da se uvažavaju institucije i da se prestaje koristiti jezik koji izaziva tenzije.

  VIDEO RTRS-a

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI