Početna  /  Ko su kandidati za gradonačelnika Trebinja: Luka Petrović ide na crtu Slavku Vučureviću?
Hercegovina Trebinje Vijesti

Ko su kandidati za gradonačelnika Trebinja: Luka Petrović ide na crtu Slavku Vučureviću?

TREBINJE – Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, prema našim nezvaničnim saznanjima, najizglednije je ime koje će ova partija kandidovati za gradonačelnika Trebinja, na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

luka_vs_slavko_mh_1
Luka Petrović i Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih vrhu SNSD-a, rukovodstvo ove stranke odlučilo se na ovakav potez, jer, navodno, nemaju kanadidata koji bi mogao postići bolji izborni rezultat od Petrovića.

Nakon odustajanja Emira Kusturice od kandidature, kao potencijalni kandidati spominjani su mnogi, a prema spekulacijama u trebinjskim političkim krugovima, najveće izglede za kandidaturu imao je direktor trebinjske Gimnazije Dragoslav Banjak, a povremeno je spominjan i direktor Poreske uprave u Trebinju Miko Ćurić.

Međutim, nakon što je predsjedništvo PDP-a nagovijestilo ponovnu kandidaturu Slavka Vučurevića, vrh SNSD-a je, kako nezvanično saznajemo, odlučio da na crtu najglasnijem kritičaru ove partije u Hercegovini, stavi generalnog sekretara Luku Petrovića.

Pretrović juče za “Moju Hercegovinu” nije želio da komentariše, niti da otkrije konačnu odluku SNSD-a, te je rekao da će sve biti poznato za desetak dana.

Aktuelni gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević još nije siguran da li će se koalicioni partneri odlučiti za njega, ali mu je, kaže, nebitno ko bi u tom slučaju bio protivkandidat, jer je u potpunosti uvjeren u ubjedljivu pobjedu Saveza za promjene.

Sve ostalo Trebinje vraća unazad i u potpunu propast. Što se mene tiče sasvim je svejedno da li je to Luka Petrović ili neko drugi. Međutim, što se tiče građana Trebinja, postavlja se pitanje da li jedan tip sa potpuno kriminogenom biografijom, koji je potpuni pečat ostavio u Fudbalskom klubu “Leotar”, može da  dobije mandat i da vodi Trebinje u neku bolju budućnost. Ipak, ne bih želio da preuranjeno govorim o nečemu što nije definitvno dogovoreno. Nismo još razgovarali o imenima”, kazao je Vučurević za “Moju Hercegovinu”.

Podsjećamo, potpredsjednik SDS-a za Izbornu jedinicu 9, Vukota Govedarica, potvrdio je juče da će SDS na lokalnim izborima u Hercegovini imati svoje kandidate za načelnike u skoro svim lokalnim zajednicama, osim tri, koje bi prema dogovoru Saveza za promjene trebalo da pripadnu PDP-u, NDP-u i radikalima, te da je vrlo jasno o kojim se lokalnim zajednicama radi.

N.B.

 

 

54 Shares
Copy link
Powered by Social Snap