Početna  /  SzP odlučio kome ide koja hercegovačka opština – poznata imena nekih kandidata za načelnike
bileća Hercegovina Trebinje

SzP odlučio kome ide koja hercegovačka opština – poznata imena nekih kandidata za načelnike

BILEĆA – SDS će na lokalnim izborima u oktobru ove godine u Hercegovini imati svoje kandidate za načelnike u skoro svim lokalnim zajednicama, osim tri, koje bi prema dogovoru Saveza za promjene trebalo da pripadnu PDP-u, NDP-u i radikalima. Ovo je danas u Bileći potvrdio Vukota Govedarica, potpredsjednik SDS-a za izbornu jedinicu 9, naglasivši da je vrlo jasno o kojim se lokalnim zajednicama radi, te da o konkretnim imenima ne želi još da govori.

Vukota Govedarica (Foto: Moja Hercegovina)
Vukota Govedarica (Foto: Moja Hercegovina)

Konačna imena, kako je najavljeno, biće poznata tokom aprila.

“Jasno je da postoji opredjeljenje da idemo u pravcu zajedničkih kandidatura, kada su u pitanju načelnici opština. Konkretno, kada je u pitanju Hercegovina, mi smo praktično odradili 90 posto posla. Ono što se može primjetiti je to da postoji nezadovoljstvo kod trebinjskog NDP-a, ali ja sam po prirodi stvari optimista i nadam se da ćemo uskoro izdefinisati kandidate, koji će u CIK-u biti verifikovakani kao konačni”, kazao je Govedarica.

Neki su već objelodanili želju za načelničkom pozicijom.

Sadašnju fotelju bi, čini se, u oktobru želio da učvrsti i načelnik Gacka Milan Radmilović. Svoju kandidaturu, je skoro potvrdio u izjavi za medije, te naglasio kako je Savez za promjene u ovoj hercegovačkoj opštini stabilan.

„O tome nije još razgovarano, ali 90 posto da ću ja biti kandidat SDS-a i Saveza za promjene, ali još smo u fazi razmišljanja”, kazao je Radmilović.

U trku za vodeću poziciju u Trebinju, prema ovim izjavama, mogao bi se naći i aktuelni gradonačelnik Slavko Vučurević.

Slično se moglo i zaključiti iz izjave generelnog sekretara PDP-a Igora Crnatka, koji je proteklog vikenda, boraveći u Trebinju, rekao kako je PDP-ov Vučurević dobro radio svoj posao i da je u prethodnom periodu postigao dobre rezultate u ovom gradu. Tako ne misle, ipak, u trebinjskom NDP. Oni su ranije najavili da njegovu kandidaturu ne planiraju da podrže.

NDP bi mogao da ima svog kandidata u Foči, a vrlo je moguće da to mjesto želi Zdravko Krsmanović, dok bi radikali ispred Saveza za promjene mogli da ponude načelnika u opštini Rudo.

Mnogo konkretniji u izjavama nije bio ni potpredsjednik glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović. Potvrdio je samo da su pregovori oko kandidata u završnoj fazi, te da će lideri stranaka uskoro izaći sa konkretnim imenima.

Razgovori o kandidatima su u toku, pitanje je nezgodno, ne mogu da potvrdim da su personalna rješenja za načelnike utvrđena. Imamo u značajnoj mjeri usaglašene stavove Saveza za promjene, što je najbitnije. To nam stvara jedan kvalitetan prostor da zajednički pronalazimo najbolje kadnidate, vjerovatno ćemo vrlo brzo iznijeti i personalna rješenja u javnost. U načelu, skoro sve se zna, ali ne bi bilo fer da idemo u javnost sa tim informacijama. Imamo jednu vrlo kvalitetnu situaciju”, istakao je Šarović.

Mirko Šarović (Foto: Moja Hercegovina)
Mirko Šarović (Foto: Moja Hercegovina)

Iz redova SNSD-a o imenima kandidata za načelnike neće još uvijek da spekulišu. Generalni sekretar ove stranke Luka Petrović za “Moju Hercegovinu” kaže da još uvijek ne želi da izlazi sa imenima kandidata, te da će sve biti poznato za desetak dana, kako je već ranije najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Sadašnji načelnik Bileće Miljan Aleksić, sve je izvjesnije da bi mogao ući u još jednu izbornu trku, pa je u izjavi za medije rekao kako će vjerovatno izbor SNSD-a biti on.

Bilećki SDS, bi prema nezvaničnim saznanjima, mogao da kandiduje Gligora Samardžića.

Nikolija Bjelica

0 Shares

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
Copy link
Powered by Social Snap