Utorak, 28.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Hrvatska dobila javnu opomenu Evropske komisije

  Podijeli:

  Hrvatski mediji pišu da je Hrvatska od Evropske komisije dobila javnu opomenu zbog nesprovođenja novog Zakona o pušenju.

  Foto: Thinkstock
  Foto: Thinkstock

  Upozorenje su, osim Hrvatske, dobili i Kipar, Luksemburg, Slovenija, Španija i Švedska. Dnevnik.hr podseća da je do 20. maja trebalo da sve zemlje EU ugrade direktivu o duvanu u svoje zakone.

  Države članice imaju rok od dva meseca da obaveste Komisiju o merama koje su preduzele za rešavanje tog pitanja. U protivnom, Komisija može odlučiti da te predmete uputi Sudu EU.

  Evropska komisija je Kipru, Hrvatskoj, Luksemburgu, Sloveniji, Španiji i Švedskoj poslala obrazloženo mišljenje kojim ih poziva da dostave obaveštenja o potpunom prenošenju Direktive o duvanskim proizvodima (Direktiva 2014/40/EU). Tom Direktivom se nastoji da poboljša funkcionisanje zajedničkog tržišta duvana i povezanih proizvoda uz osiguravanje visokog nivoa zaštite zdravlja za evropske građane. Direktivom je propisano da je rok za prenošenje njenih odredbi u nacionalno zakonodavstvo do 20. maja 2016.

  Zasad je Švedska obavestila Komisiju o delimičnom prenošenju Direktive, a od Kipra, Hrvatske, Luksemburga, Slovenije i Španije nije primljeno obaveštenje o prenošenju.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI