Početna  /  Gacko: Policajac doušnik kradljivcima nafte
Hercegovina

Gacko: Policajac doušnik kradljivcima nafte

GACKO – Među osumnjičenima za krađu goriva iz RiTE “Gacko” nalazi se i policajac Radovan Dubljević, koga Tužilaštvo tereti da je jednom od organizatora krađe Predragu Okiljeviću dojavio da će biti uhapšen.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Organizovana krađa goriva stavlja se na teret i braći Mladenu i Todoru Vukoviću, Mladenu Zirojeviću, Saši Paniću, Nebojši Miletiću, Mirku Radmiloviću i Radomanu Doderoviću. Za sve njih Republičko tužilaštvo zatražilo je juče jednomjesečni pritvor. Banjalučki Okružni sud do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije bio donio odluku.

Devetorka uhapšena u akciji “Dizel” osumnjičena je da je u više navrata i u dogovoru izvlačila gorivo iz radnih mašina RiTE. Krađu su činili u saradnji sa pojedinim radnicima RiTE “Gacko”, a gorivo su pretakali u kanistere i skladištili u blizini kuće Miletića. Prema prijedlogu za određivanje pritvora krali su od 1.000 do 2.000 litara goriva u jednom navratu. Sumnja se da su istočili više od 13.000 litara goriva.

Većina osumnjičenih kod tužioca branila se ćutanjem. Policajac Dubljević je kazao da je Okiljevića “trznuo na telefon”.

– Telefon je samo jednom zazvonio i onda mi je komandir rekao da ga ne zovem pa sam odmah prekinuo vezu. Imao sam namjeru da ga zovnem da dođe da ga uhapsimo, a ne da ga obavijestim o akciji – rekao je u Tužilaštvu Dubljević.

Istakao je da je protiv njega i ostalih osumnjičenih intervenisao više puta i od njih oduzimao ukradenu naftu. Osumnjičena devetorka uhapšena je u ponedjeljak i utorak u akciji “Dizel”, tokom koje su privođene 62 osobe i zaplijenjeno 1.500 litara goriva, za koje se sumnja da je ukradeno. Branioci osumnjičenih Jevto Janković, Milan Petković i Mirko Dabić smatraju da u ovom slučaju nema organizovanog kriminala.

0 Shares
0 Shares
Copy link