Početna  /  Bilećki Savez za promjene: Imaćemo zajedničkog kandidata na predstojećim izborima
bileća Hercegovina

Bilećki Savez za promjene: Imaćemo zajedničkog kandidata na predstojećim izborima

BILEĆA – Stranke okupljene oko bilećkog Saveza za promjene, SDS, SRS RS, NDP i PDP, na predstojećim izborima imaće zajedničkog kandidata za načelnika Opštine Bileća, saopštili su danas na konferenciji za medije. Vjeruju da će njihov kandidat odnijeti pobjedu iako još uvijek ne znaju ko će tačno on biti.

Bilećki Savez za promjene (FOTO: Moja Hercegovina)
Bilećki Savez za promjene (FOTO: Moja Hercegovina)

Ovom prilikom oni su iznijeli niz kritika na račun politike lokalne vladajuće Stranke nezavisnih socijaldemokrata i njenih koalicionih partnera, nazivajući je potrošačkom i dužničkom.

– Osnova njihove politike je potrošnja koja se zasniva na milionskim zaduženjima koja će vraćati naša buduća pokolenja. Nemaju socijalnu, ni ekonomsku politiku, nisu ostvarili nijedan razvojni, ni infrastrukturni projekat. Imamo saznanja da 2016. godine planiraju da se zaduže 10 miliona maraka. Opština je u izuzetno lošoj situaciji – rekao je Gligor Samardžić, predsjednik bilećkog odbora SDS-a.

Predsjednik bilećke Srpske radikalne stranke RS-a Momčilo Kureš aktuelnu vlast optužio je da je dovela u pitanje funkcionisanje svih njenih institucija.

– Opštinska vlast je u stanju ozbiljnog bolesnika koji funkcioniše na kreditnoj infuziji i ima visoku temperauru. Tri godine prazne vlasti potrošili su po 9 miliona maraka budžeta, a ništa nisu uradili. Trinaest godina republičke vladavine SNSD-a donijelo nam je jad i bijedu. Svaki dan nas je sve manje. Jedino što funkcioniše u opštini je gradska kapela gdje svakim danom sahranjujemo i mlade i stare koji su siti ovakvog života – rekao je Kureš.

Momčilo Kureš, SRS RS (FOTO: Moja Hercegovina)
Momčilo Kureš, SRS RS (FOTO: Moja Hercegovina)

Predstavnici bilećkog Saveza za promjene kao primjere loše politike aktuelne vlasti naveli su nedavne štrajkove u Javnom preduzeću „Komus“, zatim višemilionsko zaduženje „Vodovoda“, te štrajkove u Tekstilnom preduzeću „Nikola Tesla“.

Iako još ne znaju ime svog kandidata, ne sumnjaju, kažu, da će baš on osvojiti pobjedu na predstojećim izborima i da će Savez za promjene imati skupštinsku većinu. Na pitanje zbog čega su tako sigurni u pobjedu kada ne znaju ko će ih predstavljati, odgovaraju da za to „ima milion razloga“.

– Sigurni smo u pobjedu iz više razloga. Nijedan infrastrukturni projekat, ni razvojni nisu ostvarili. Imamo analize koje provodi Savez za promjene, jer pored velike potrošačke i dužničke politike Savez za promjene će izaći sa jasnim ciljevima za perspektivu opštine Bileća. Na osnovu svođenja stanja na realni nivo onoga što je ostvareno, mi smatramo da ćemo sa svojim kandidatom pobjediti i da ćemo ubjedljivo imati skupštinsku većinu – kazali su u bilećkom Savezu za promjene.

Oni su dodali da se u ovom stranačkom savezu na republičkom nivou obično praktikuje da kandidat bude iz najjače opozicione partije, čime su nagovijestili da će njihov kandidat najvjerovatnije biti iz redova Srpske demokratske stranke, ali su istakli da u pojedinim opštinama „može biti i drugačije“.

Jelena Denda

0 Shares

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
Copy link
Powered by Social Snap