Početna  /  Vukanović parkirao automobil ispred NSRS: Režimske siledžije ponovo opstruišu izbor potpredsjednika Narodne skupštine iz redova opozicije!
Izdvajamo Republika Srpska

Vukanović parkirao automobil ispred NSRS: Režimske siledžije ponovo opstruišu izbor potpredsjednika Narodne skupštine iz redova opozicije!

Foto: Buka
Narodni poslanik Nebojša Vukanović parkirao je automobil ispred Narodne skuštine RS u znak protesta sto nije izabran četvrti potpredsjenik Narodne skupštine RS.

Većina u parlamentu danas nije podržala izbor Milana Petrovića iz SDS-a za potpredsjednika NSRS.

Vukanović nije prihvatio zahtjev policajca da pomjeri automobil, jer, kako kaže, vlast teroriše Narodnu skupštinu i opoziciju.

“Ja sam ovu tojotu platio u Trebinju 6.300 KM, služi mi za prevoz, ali želim da smanjim siledžijstvo ove vlasti”, istakao je Vukanović.

Milan Petrović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS ponovo nije dobio podršku narodnih poslanika da bude izabran za potpredsjednika NS RS, jer za njegovo imenovanje kao i prethodni put, nisu glasali poslanici vladajuće većine.

Za Petrovića su glasala 22 poslanika, protiv je bio jedan, a 29 ih je bilo suzdržano.

Nebojša Vukanović se oglasio na svom blogu povodom neizglasavanja Petrovića iz Srpske demokratske stranke za četvrtog potpredsjednika, a što opoziciji po Poslovniku pripada.

”Režim i stranke vladajuće koalicije danas su ponovo glasale protiv prijedloga najveće opozicione Srpske demokratske stranke da Milan Petrović bude potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. Ovo je ne samo veliki skandal, koji oslikava teror većine nad manjinom, brutalno nasilje siledžija, već bruka i sramota Narodne skupštine Republike Srpske, koja se kontinuirano gazi i ponižava”, naveo je Vukanović.

Osvrnuo se i na Poslovnik, tačnije odredbe koje stoje u istom, a koje vladajuća većina krši već drugi put time što nije podržala prijedlog Srpske demokratske stranke o imenovanju Milana Petrovića za četvrtog potpredsjednika NSRS.

”Poslovnik jasno predviđa da opozicija ima jednog potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, ali režim gazi Poslovnik i pokazuje svoje pravo lice, kako iz hibridnog režima tonemo u totalitaritam i jednoumlje”, napisao je Vukanović na svom blogu.

Izvor: BUKA / MH

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap