Početna  /  Vučić: Nećemo uvoditi sankcije kao Milošević Karadžiću
Bosna i Hercegovina Srbija

Vučić: Nećemo uvoditi sankcije kao Milošević Karadžiću

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije susreta sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, da Beograd želi dobre odnose Srba i Hrvata, i to ne samo u BiH.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa Čovićem rekao da Srbi i Hrvati imaju različite poglede na događaje u prošlosti, ali da je važno da se razgovara o odnosima u budućnosti. On je izrazio nadu da će odnosi srpskog i hrvatskog naroda biri bolji, prenosi N1.

“Želimo bolji život za našu djecu, kroz otvorenu saradnju i razgovore, i bolje ekonomske odnose”, rekao je srbijanski premijer, podsjećajući da Srbija ima suficit u razmjeni i rast izvoza u BiH.

Vučić je rekao da će sa Čovićem imati još dva-tri sata sastanaka i da je to dobro za region, ali i dobar signal za narode u Srbiji i BiH.

Premijer Srbije se nada i da će činiti sve da se ne ponovi situacija u regionu iz 1991. godine

“Činit ćemo sve da očuvamo mir i regionalnu stabilnost”, rekao je Vučić. On je rekao da su Srbija i Republika Srpska u najboljim mogućim odnosima i tako će biti i ubuduće, kao i da Srbija poštuje integritet BiH.

“Referendum će da se održi, mi smo uvijek uz RS, odluku da se ne mješamo, da im ne određujemo, da ne utičemo na njihovu odluku, iznio sam nešto drugačije ideje, nisam ih nametao, razgovarali smo, mislim da je predsjednik Nikolić mudro rukovodio sastankom. Rukovodio sam se interesima srpskog naroda s obje strane Drine. Da se ne širi panika, ljudi iz RS će biti ovdje za nekoliko dana. Ponijeli smo se odgovorno i ozbiljno, to ne znači da morate da se ulagujete sopstvenom narodu. RS neće nedostajati pomoć Srbije. Ne pada mi na pamet da kažem bilo koju ružnu riječ”, poručio je premijer Srbije.

On kaže da Srbija nije pitana i da se nije miješala, ali da bi oni koji bi da igraju na kartu srpskog nejedinstva mogli da zaborave na to.

“Nije ovo vrijeme u kom je Milošević uvodio sankcije Karadžiću, niti kada je Tadić pisao negativno o Dodiku. Mi ćemo da se sastajemo, Srbija je bila i bit će uz RS, svako ko pomisli da gazi mora da zna da je to nemoguće, ali ne moramo da se saglasimo u svakom političkom potezu”.

Čović: Referendum će se održati, stvaramo pretjerane tenzije

Bosić: Zabrinut sam zbog informacija koje sam saznao

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u Republici Srpskoj

Izetbegović: Beograd je pokazao zrelost

Dodik: Naše je da ocijenimo opasnosti odluka koje donosimo

Moja Hercegovina

4 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
16 Shares
16 Shares
Copy link