Početna  /  Dodik: Naše je da ocijenimo opasnosti odluka koje donosimo
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Dodik: Naše je da ocijenimo opasnosti odluka koje donosimo

Predsjednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, saopštili su da nisu pružili podršku za održavanje referenduma u Republici Srpskoj (RS). Milorad Dodik, predsjednik RS nakon sastanka je kazao da razumije taj stav – te da su od ranije upoznati sa tim odlukama.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Vučić i Nikolić ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u RS povodom održavanja referenduma, prenosi N1.

“Ovo je bio jedan odgovoran i krativan sastanak, gdje smo upoznati sa ranijim stavovima Republike Srbije. Oni neće podržavati ni osporavati odluku koju mi donesemo, a na nama je da ocijenimo sve opasnosti i probleme odluka koje donosimo”, kazao je Dodik.

Izrazio je zahvalnost Republici Srbiji na razgovoru, gdje su pokazali kako kaže da razumiju situaciju u BiH, ali i regionu.

Na nama je odgovornost, naravno vezana za sve odluke koje donosimo u RS. Postoje određene špekulacije o onome šta je Dan Republike Srpske. RS je jedinstvena da brani Dan Republike Srpske 9. januar i na tom planu će se nastaviti dalje aktivnosti”, kazao je Dodik u izjavi medijima.

Vučić: Nećemo uvoditi sankcije kao Milošević Karadžiću

Čović: Referendum će se održati, stvaramo pretjerane tenzije

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u Republici Srpskoj

Izetbegović: Beograd je pokazao zrelost

Bosić: Zabrinut sam zbog informacija koje sam saznao

Moja Hercegovina

4 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link