Početna  /  Vučić: Nećemo potpisati priznanje, sutra finalni dokument
Srbija

Vučić: Nećemo potpisati priznanje, sutra finalni dokument

Nakon sastanka delegacija Beograda i Prištine u Beloj kući, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima uživo iz Vašingtona. Tom prilikom, izjavio je da nema te vrste bojazni da će potpisati bilo koji dokument gde stoji priznanje nezavisnosti Kosova.

“Sada imamo tri dokumenta o kojima pregovaramo, ali ne možemo da ih pokažemo, jer nisu kod nas, iako ih znamo napamet”, izjavio je Vučić i poručio da svakako građani Srbije ne treba da brinu da će biti potpisano bilo šta što podrazumeva priznanje Kosova, prenosi Nova.rs.

“To sam jasno rekao i našim američkim i albanskim sagovornicima još jutros na sastanku, glasno i jasno da jasnije ne može da bude”, naglasio je Vučić.

Vučić je potvrdio ranije navode ministra finansija Siniše Malog da je delegacija dobila papir o priznanju nezavisnosti Kosova.

“Ministar Mali je izašao odmah posle uvida u prvi dokument i rekao vam je istinu”, naglasio je predsednik.

Dodao je i da je najvažnije to što “u daljim dokumentima te odredbe više nema”.

“Prvi dokument koji smo dobili je nosio naslov ekonomska normalizacija. Taj papir je bio užasno težak. Imao je oko 15 tačaka, jedna od njih je bila ona o kojoj se govori celi dan. To nije novost, to je američka politika,” kazao je Vučić na početku govora, i dodao da takva tačka ne bi trebalo da stoji u dokumentu za ekonomsku normalizaciju i da nisu hteli to da prihvate.

Podsetimo, Vučić boravi u dvodnevnoj poseti SAD, gde će razgovarati sa predstavnicima Prištine, a moguće je da će tim razgovorima prisustvovati i predsednik SAD Donald Tramp.

Nova.rs

0 Shares
0 Shares
Copy link