Početna  /  Vučić: Zabrinut sam zbog RS, plašim se da su stranci odlučili ići veoma žestoko
Izdvajamo Srbija

Vučić: Zabrinut sam zbog RS, plašim se da su stranci odlučili ići veoma žestoko

Foto: Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je “veoma zabrinut zbog onog što se dešava u Republici Srpskoj i da se plaši da su stranci donijeli odluku da idu veoma žestoko”.

“Mislim da je tamo u toku velika i teška kriza i neću se dalje o tome izjašnjavati”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da razgovara sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svemu, ali i sa, kako kaže, “ostalim faktorima i ljudima kojima vjeruje u RS i za koje zna da umiju da procjene”.

“Očekujem da čujem šta će danas reći predsednik Dodik, ja ću uživo da pratim njegovo obraćanje”, rekao je Vučić za TV “Prva”.

Odgovarajući na pitanje šta će biti Dodikova poruka, Vučić je rekao da to može samo da procijeni, ali da nije siguran.

“Juče sam se čuo sa njim, jer mi se javio kada se vraćao iz Bratunca. Plašim se da su stranci doneli odluku da idu veoma žestoko, videćemo”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da “nije slučajan ni tekst njemačkog novinara Mihaila Martinsa u kome, između ostalog, spočitava Dodiku i njemu da grade ‘srpski svijet'”.

Vučić je rekao da se u “Srbiji zbog Srbima svojstvenog konformizma manje priča o Kosovu i Metohiji, a nedovoljno o Republici Srpskoj kao da Srba tamo i nema”.

“Ali i da nema ni jednog Srbina u Republici Srpskoj, oni u Sarajevu bi više govorili o situaciji u komšiluku, jer oni govore o svemu što se kod nas zbiva i to na jedan vrlo vulgaran način”, rekao je Vučić.

Izvor: N1

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap