Početna  /  Vlada RS kupila “Novoteks” u stečaju
Hercegovina

Vlada RS kupila “Novoteks” u stečaju

Vlada Republike Srpske kupila je trebinjsko tekstilno preduzeće “Novoteks” u stečaju i danas uplatila 3.160.000 KM, potvrdio je Srni stečajni upravnik “Novoteksa” Lazar Đurđević.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

On je istakao da slijedi održavanje Skupštine povjerilaca i potpisivanje ugovora. Đurđević je precizirao da je prodat kopletan novi pogon – nekretnine i zemljište, kao i pokretna imovina.

Stečajni postupak u “Novoteksu”, koji je imao oko 800 radnika, pokrenut je 2011. godine, a ukupna dugovanja ovog preduzeća su oko 62 miliona KM

Izvor: SRNA

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Cista glupost a i ne znam vise kako ljudi ne shvate da jednostavno ne moze tekstilno preduzece raditi u BIH i opstajati na duge staze , kad je radnicima minimalac 400km a za te pare 10 kineza rade mjesec dana u nekoj šupi u Kini i sve sto mi u BIH proizvedemo to Kinezi mogu 10 puta jeftinije…bolje cuvat 5 krava na selu nego ostajat bez ledja citav dan sjedeci za 400km u tekstilnoj firmi za masinom

    • A znaš li kolika je prosječna plata u Kini??I nije sve ni do političara ima i do radnika recimo u novoteksu su stale u red da za 137 km prodaju što su stvarale 40 godina i dobile su tačno ono što su i zaslužile.Bar 90% ih je gluplje od mašine na kojoj radi i kad su počeli da netom šalju krojeve umjesto na papiru morali su zaposliti ženu sa strane JER MEĐU 1000 ZAPOSLENIH U PROIZVODNJI NIJEDNA NIJE ZNALA PREUZETI FALJ I PREBACITI GA NA PLOTER.

0 Shares
0 Shares
Copy link