Ponedjeljak, 20.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Uhapšen Radovan Jelušić, član Pink Pantera iz Nikšića

  Podijeli:

  Podgorica – Član kriminalne grupe “Pink Panter” Radovan Jelušić /48/ iz Nikšića uhapšen je jutros u Španiji po potjernici Nacionalnog biroa Interpola, potvrdio je pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije MUP-a Crne Gore Enis Baković.

  Crnogorski mediji podsjećaju da je Jelušić hapšen i u Rimu 2010. godine, a dvije godine kasnije izručen je Crnoj Gori.

  Tadašnje hapšenje Jelušića pozdravio je i izvršni direktor Interpola Žan-Mišel Lubuten koji je tada rekao da je pao mozak ozloglašene bande.

  Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici 2015. godine osudilo je Jelušića na šest godina i osam mjeseci zatvora zbog pljačke zlatare u Tokiju, odakle je zajedno sa Podgoričaninom Rifatom Hadžiahmetovićem 2007. godine ukrao nakit vrijedan 1,7 miliona evra, kao i zbog falsifikovanja pasoša.

  Prihvaćena je novčana garancija od 101.000 evra da se ukine pritvor Jelušiću, nakon čega je on u avgustu 2015. godine napustio zatvor u Spužu.

  Prethodnom presudom okrivljeni Jelušić je bio osuđen na sedam godina i dva mjeseca zatvora, ali je nakon žalbe, presudu ukinuo Apelacioni sud.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI