Nedjelja, 26.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Uhapšen Marko Đurić u Kosovskoj Mitrovici

  Podijeli:

  Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su Marka Đurića, javlja novinar KoSSeva sa terena.

  Marko Đurić (Foto: Beta)

  Suzavcem su protjerani okupljeni ispred Mitrovačkog dvora, javlja dopisnik RTS-a. KoSSev navodi da je kosovska policija bacila suzavac ispred sale i u samoj sali.

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković stigli su danas u Kosovsku Mitrovicu, upros zabrani ulaska u pokrajinu.

  Oni su se u zgradi Mitrovačkog dvora priključili učesnicima okruglog stola koji se u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji danas održava u Kosovskoj Mitrovici.

  Okrugli sto političkih predstavnika kosovskih Srba u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji trebalo je da počne danas u 12.44 sati, međutim počeo je s nešto više od četiri sata zakašnjenja, nakon dolaska Đurića i Selakovića u Kosovsku Mitrovicu.

  Ranije danas predstavnici prištinskih institucija saopštili su da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni.

  Ministar Vladan Vukosavljević tvrdi da je i njemu zabranjen ulazak, što kosovska policija negira.

  Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Maja Kocijančič,  povodom dešavanja na Kosovu, podsetila je strane da se moraju pridržavati sporazuma o posjetama zvaničnika koji već postoji.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI