Početna  /  U Trebinju protesti za generala Mladića
Hercegovina Trebinje

U Trebinju protesti za generala Mladića

TREBINJE – Stotinjak građana Trebinja, mahom mladih navijača Crvene zvezde i Partizana, te pripadnika Udruženja potomaka palih boraca proteklog rata „Nasljeđe“, okupilo se večeras kod Spomenika braniocima Trebinja 1991 – 1995. u znak protesta protiv doživotne zatvorske kazne kojom je Haški tribunal osudio danas generala Ratka Mladića.

Borac Trebinjske brigade Nebojša Milišić je ovom prilikom istakao da je okupljanje bilo spontano, iako bivši borci nisu iznenađeni presudom od suda koji je, kako kaže, oslobodio Nasera Orića, Ramuša Haradinaja i slične.

„Nažalost, malo nas je. Boračka organizacija nije povodom ovoga ništa uradila, njih to ne zanima, ali opet, skupilo se nas koliko se skupilo. Generalu želimo sve najbolje, mi smo i dalje uz njega, mi smo njegovi borci“, rekao je Milišić, ističući da je prijatno iznenađen što se na spomeniku okupila trebinjska mladost.

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora Udruženja veterana RS Žarko Kučinar je ovom prilikom pozdravio upravo trebinjsku mladost koje je bilo najviše na Spomeniku.

„Današnji dan je pokazao da naša omladina živi za Republiku Srpsku, za patriotizam i prave vrijednosti“, naglasio je Kučinar.

Udruženje „Nasljeđe“ se danas oglasilo saopštenjem za javnost u kome su naglasili da nisu gajili iluzije da će presuda biti dobra za generala, jer su sve presude Tribunala koje su do sada izrečene Srbima bile samo farsa, a da će istina kad-tad izaći na vidjelo i da se zna ko su srpski heroji.

0 Shares
0 Shares
Copy link