Početna  /  Trebinjska Skupština: Šarenac i Ćebedžija napustili PDP
Hercegovina Trebinje Vijesti

Trebinjska Skupština: Šarenac i Ćebedžija napustili PDP

TREBINJE – Odbornici Partije demokratskog progresa (PDP) Nenad Šarenac i Neđo Ćebedžija napustili su danas ovu stranku i izjasnili se da će ubuduće djelovati kao samostalni odbornici u Skupštini grada Trebinja.

Neđo Ćebedžija i Nenad Šarenac (FOTO: Moja Hercegovina)
Neđo Ćebedžija i Nenad Šarenac (FOTO: Moja Hercegovina)

Na naše pitanje da prokomentariše svoju odluku, Nenad Šarenac rekao je da ne želi da daje komentare, a na našu konstataciju da svojim glasačima, ipak, duguje objašnjenje, on je kazao da su ga ti glasači „i uputili na ovakav postupak“.

Za razliku od njega, Neđo Ćebedžija kaže da ga na odluku da napusti PDP nisu uputili glasači već da je to bila „čisto njegova odluka“.

– Zbog određenih političkih neslaganja sa PDP-om, ja sam odlučio da od danas nastupam kao samostalni odbornik u Skupštini. Ne bih duže elaborirao same razloge – rekao je Ćebedžija.

Na naše pitanje od kada datiraju ta neslaganja, budući da izbori nisu bili tako davno, Ćebedžija je odgovorio da „neslaganja datiraju već neko vrijeme, malo i od prije izbora“.

On je dodao da nije konkurisao ni za jedno rukovodeće mjesto u gradskim ustanovama, te da će ubuduće glasati „po ličnojsavjesti“.

Prije ulaska u PDP, Neđo Ćebedžija bio je član Srpske demokratske stranke, te Demokratske partije (današnjeg NDP-a).

Jelena Denda Borjan

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link