Početna  /  Trebinje: Šest beba za jedan dan
Hercegovina Trebinje

Trebinje: Šest beba za jedan dan

TREBINJE – U proteklih 24 časa u Trebinju je rođeno čak šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

bebe_ilustracija
Ilustracija

Dr Srdan Lugonja, načelnik ginekološko-akušerkoškog odjeljenja Bolnice za Radio Trebinje kaže da je ovo veoma radosna vijest, pogotovo što ovoliki broj porođaja za jedan dan odavno nije zabilježen u trebinjskom porodilištu, piše Radio Trebinje.

„Od početka godine rođene su 64 bebe, tri više u odnosu na uporedni period prošle godine. Ali na osnovu toga ne može se donijeti zaključak kakva će biti ova godina. U prošloj godini je rođeno ukupno 355 beba, od čega sedam parova blizanaca“, istakao je dr Lugonja.

On je dodao da se i dalje nastavlja trend rađanja starijih prvorotkinja.

„Razlog je što se brak sklapa u kasnijim godinama a i mnogi parovi ne mogu da ostvare ranije reproduktivnu sposobnost. Neke druge stvari su prešnije, da se završi fakultet, da se kupi stan, da se nađe posao. Prioriteti se ostave za kraj”, zaključio je Lugonja za Radio Trebinje.

Oznake

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Dajte ljudi radite vise na natalitetu.Pa nemojte da izumremo ko dinosaurusi.Prosli smo tolike ratove i pobijedili nemojte da izgubimo bitku sa natalitetom. Svako ko je u braku ima neki posao prema tome moze da izdrava djecu.Ja imam troje i nista ljepse od pune kuce djece.Neka Hercegovina bude puna djece!

0 Shares
0 Shares
Copy link