Početna  /  Trebinjac prodaje prsluk sa posvetom Monike Beluči
Hercegovina Trebinje

Trebinjac prodaje prsluk sa posvetom Monike Beluči

TREBINJE – Trebinjac Pero Ćurić bio je jedan od brojnih statista u Kusturičinom filmu “Na mliječnom putu”, ali jedini je imao to zadovoljstvo da proslavljena glumica Monika Beluči u filmu obuče njegov komad odjeće i vrati mu ga – sa posvetom. 

Pero Ćurić sa prslukom sa posvetom Monike Beluči (FOTO: Moja Hercegovina)

Kako Pero otkriva za “Moju Hercegovinu”, riječ je o njegovom prsluku koji Monika nosi u sceni kada sipa mlijeko u kante u štali. Sve se, kaže, dogodilo spontano.

– Pošto sam ja statirao u nekolike scene u filmu, bio sam i na snimanju na Klobuku. Njima je za scenu u štali trebao baš ovakav prsluk, a ja sam ga, slučajno, ponio u autu i dao im ga – objašnjava Ćurić za naš magazin.

Kada je snimanje završeno, priča Pero, uzeo je svoj prsluk i zamolio djevojku koja je bila zadužena za garderobu da ga ponese Moniki da mu napiše posvetu.

– Uradila je to i tako sam ja dobio nazad svoj prsluk sa Monikinom posvetom – kaže Pero.

(FOTO: Moja Hecregovina)

Na pitanje da li se sa slavnom italijanskom glumicom družio na snimanjima i imao priliku da je upozna, Pero odgovara potvrdno i sa oduševljenjem.

– Družili smo se, nego šta. Super je žena, nema nikakve prohtjeve. Ma normalnija i od moje – dodaje Pero uz osmijeh.

Osim sa njom, tvrdi, na snimanjima je stekao prijateljstva i sa Kusturicom, Slobodom Mićalović, Davorom Janjićem, Mikijem Manojlovićem i drugima.

Sa snimanja filma “Na mliječnom putu”, nosi brojne uspomene koje rado prepričava i ističe da su dani provedeni sa ovom glumačkom ekipom bili jedni od boljih koji su mu se dogodili u životu.

U cijeloj toj priči Monika Beluči za Pera svakako ima posebno mjesto, a prsluk sa njenom posvetom smatra za nešto veoma vrijedno. Stoga je nedavno odlučio da ga proda.

– Monika nije svako i zato ovaj prsluk nije male vrijednosti. Ja bih ga prodao, ali ne bih ga dao jeftino. Ispod 10.000 evra ne bih išao – ističe Ćurić.

(FOTO: Moja Hercegovina)

S obzirom na to kolika je popularnost Monike Beluči u cijelom svijetu, Pero se nada da će neko od kolekcionara predmeta koji su pripadali slavnim ličnostima poželjeti da ima baš ovaj prsluk u svojoj kolekciji.

Pogledajte scenu iz filma u kojoj Monika nosi ovaj prsluk:

Jelena Denda Borjan

1 Share
Copy link
Powered by Social Snap