Početna  /  Stand up komičar Omer Hodžić nastupa u Trebinju – ”Normala” na ljetnjoj sceni Kulturnog centra
Izdvajamo Trebinje

Stand up komičar Omer Hodžić nastupa u Trebinju – ”Normala” na ljetnjoj sceni Kulturnog centra

U četvrtak 14.7.2022. u KC Trebinje vas očekuje Veče Stand Up komedije. Publiku će pokušati, a imajući u vidu i pređašnje nastupe, nasmijati Omer Hodžić iz Mostara. On je u Trebinju već gostovao u raznim izdanjima, a ovo će biti njegov prvi solo nastup.
Omer Hodžić ima 29 godina i preko 700 nastupa širom Balkana, ”a poneki i u pravoj Evropi”, kako voli da naglasi. Njegove nastupe snimali su TV1, Comedy Central, ali i mnogi mobiteli iz publike.
Bio je autor i voditelj prve BiH političko društvene satirične tv emisije “Monty Dayton show”. Član je mostarske satirične skupine Onomatobleja sa kojom radi istoimenu radio emisiju i sa kojom je proizveo  predstavu Izborna Smutnja (2018) , Onomatobleja Show ( 2019) i  Onomatobleja Talk Show (2020)  .
Njegov nastup je provokativan, brutalno iskren, a neki kažu i smiješan.
”Omerov cjelovečernji šou “Normala” je skup njegovih najboljih materijala nastalih proteklih godina, a bavi se društveno bitnim temama, kritikom društva, ali i sitnim opservacijama stvarnosti koje može primijetiti samo oko komičara. Njegov nastup u svakom formatu, pa tako i kada izvodi svoj One Man Show,  čini posebnim veliki procenat improvizacije i interakcije sa publikom tako da nijedan nastup nikada nije potpuno isti. Publiku očekuje sigurno mnogo smijeha, ali nemojte se iznenaditi ako i vas proba ukomponovati u svoju izvedbu.” – stoji u najavi ovog događaja.
Hodžić: Toliko sam socijalno retardiran da ni u komunizmu ne bih imao drugove!
Omer Hodžić za sebe kaže da je jako socijalno retardiran. Toliko da ni u komunizmu ne bi imao drugove. Pred nastup u Trebinju, pitali smo Omera Hodžića šta trebinjska publika mođe očekivati od njegovog prvog solo nastupa u ovom gradu. On kaže da su nastupi u Trebinju uvijek dobro prolazili te da se nada da će tako biti i ovaj put.
”Ovoga puta trebinjsku publiku očekuje moj solo Šou pod nazivom ” Normala”. To je neka kompilacija mojih najboljih materijala, ali je i šou koji vrlo često evoluira i mijenja se. Najviše zbog poprilično velikog procenta improvizacija. Ja ću pričati o svemu što običnog čovjeka nervira na, nadam se, duhovit način. Nastupi u  Trebinju su uvijek super. Nadam se da će tako biti i ovaj put.” – rekao je Hodžić za internet magazin ”Moja Hercegovina.
Ulaznice koštaju 5 KM i možete ih kupiti na kasi KC Trebinje od ponedeljka 11.7.2022, a nastup će se održati na ljetnjoj sceni Kulturnog centra.
Igor Svrdlin
1 Share
Copy link
Powered by Social Snap