Početna  /  SDS Trebinje: Pozivamo nadležne u Bolnici Trebinje da izađu u javnost sa istinom!
Izdvajamo Trebinje

SDS Trebinje: Pozivamo nadležne u Bolnici Trebinje da izađu u javnost sa istinom!

Srpska demokratska stranka, Gradski odbor Trebinje, oglasila se Saopštenjem povodom afere ”kiseonik” i informacijama koje su se pojavile a tiču se nabavke tehničkog gasa u JZU Bolnici Trebinje, kao i o izvještaju republičke inspektorke koja je početkom mjeseca navela da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi pacijentima davao tehnički umjesto medicinskog gasa. Saopštenje prenosimo u cjelosti i bez izmena.

Jedna u moru afera koje su zadesile kako Trebinje, tako i cijelu Republiku Srpsku dolazi u teškom momentu za građane, obzirom da se nalazimo u jednoj konfuziji oko pandemije korona virusa.

Tražimo odgovor na pitanje da li se eventualna nabavka ovog neprečišćenog, industrijskog kiseonika dovodi u vezu sa velikim procentom smrtnosti u Bolnici Trebinje. Znamo da je u Trebinju u martu i aprilu ove godine gotovo svaki dan umirao po jedan pacijent od korona virusa. Čuli smo da firma koja proizvodi i isporučuje gas Bolnici Trebinje proizvodi iskljucivo tehnički gas. Ako znamo da je prošlog mjeseca Agencija za lijekove BiH obavijestila Ministarstvo zdravlja Republike Srpske o korištenju tehničkih gasova u Bolnici Trebinje, pitamo se zašto se Ministarstvo oglušilo na ovo saznanje? Strahujemo da je afera kiseonik jedna od mnogih za koje još ne znamo.

Konkretno u trebinjskoj Bolnici, znamo da je došlo do nekih promjena rukovodećih kadrova zbog pretpostavljamo loše organizacije posla. Žao nam je što zbog nestručnog menadžmenta ispaštaju zdravstveni radnici koji su izloženi najvećoj opasnosti u toku pandemije. Pozivamo nadležne u Bolnici Trebinje da izađu u javnost sa istinom i kažu građanima Trebinja i Hercegovine, obzirom da imamo pacijente i iz drugih opština, da li ima razloga za ovoliku uznemirenost? Takođe očekujemo ako se ispostavi kao tačan ijedan dio ove priče da se pozovu na odgovornost oni koji su nas doveli u ovakvu situaciju jer ovdje je riječ o ljudskim životima. Takođe, tražimo i od Tužilaštva odgovor na pitanje da li su provjerili navode koji su ovih dana iznijeti u svim medijima, jer je u njihovoj nadležnosti pored gonjenja poznatih učinilaca krivičnih djela i otkrivanje istih – navodi se u Saopštenju trebinjskog Gradskog odbora Srpske demokratske stranke.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap