Početna  /  Sahranjen Nebojša Glogovac: Hiljade ispratile velikog glumca na vječni počinak
Srbija

Sahranjen Nebojša Glogovac: Hiljade ispratile velikog glumca na vječni počinak

Velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foto: Kurir

Glogovac je sahranjen u tišini, bez muzike i govora.

Na Novom groblju je tokom sahrane bila ogromna gužva. Prisustvovalo je na hiljade ljudi, među kojima je bilo i mnogo mladih.
Mnogo je bilo i ostavljenih vijenaca od glumčevih kolega sa FDU, školskih drugova, članova porodice, prijatelja.

Na groblje su među prvima stigli Nikola Đuričko sa suprugom, Dule Savić, Radoš Bajić, Dubravko Jovanović, Emir Kusturica sa suprugom Majom, Aleksandar Srećković Kubura, Goran Jevtić, Milorad Milinković, Zoran Cvijanović, Dejan Lutkić, Miloš Vlalukin, Voja Brajović, Dragan Mićanović, Jagoš Marković.Na sahranu je došao i nekadašnji glumac, a danas iguman manastira Draginac Rastko Lupulović.

Opijelo je počelo u 14 časova uz hor Divne Ljubojević.

Opijelo velikom glumcu je održao mitropolit Amfilohije Radović.

– Nebojša je vidio da zemlja nije za njega i zato Bog uzima najbolje od nas – rekao je Amfilohije.

Kako je rečeno na sahrani, patrijarh Irinej bio je spriječen da drzi opijelo iako je tako bilo planirano, i iako ga je mnogo cijenio.

Nakon završenog opijela formirala se kolona koja je krenula ka Aleji zaslužnih građana, gde je Glogovac sahranjen. U tišini uz suze i jecaje ljudi su se oprostili od voljenog glumca, prijatelja, čovjeka.

Komemoracija Nebojši Glogovcu održana je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gdje su se od glumca dirljivim govorima oprostili prijatelji i kolege.

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u petak 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.

“Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Poslije srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

0 Shares
0 Shares
Copy link