Početna  /  RIK proglasio kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog
Srbija Vijesti

RIK proglasio kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog

Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je predsjedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli.

Predstavnici stranke Sarmu probo nisi (SPN)
Predstavnici stranke Sarmu probo nisi (SPN)

Inače, sjednica RIK-a je bila burna. Izvještaj i zaključak RIK-a nalagao je da se nedostaci otklone u roku od 48 sati.

Glavna zamjerka je što u izjavama/potpisima ne stoji Grupa građana, izjavila je na sjednici Željka Radeta iz Srpske radikalne stranke. Vesna Rakić Vodinelić rekla je da su te zamjerke apsurdne.

Nakon rasprave, Miljkan Karličić iz Socijalističke partije Srbije predložio je da se na dnevni red stavi odluka o proglašenju kandidature, koja je potom i izglasana.

Član proširenog sastava RIK-a, predstavnik pokreta Dosta je bilo Ivan Ninić, izjavio je ranije da je dokumentacija za predsjedničku kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog prosleđena na provjeru Ministarstvu za državnu upravu.

RIK je danas proglasio predsjedničke kandidature prvog čovjeka opštine Čajetina Milana Stamatovića, Miroslava Parovića ispred Narodnog slobodarskog pokreta i Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Ranije su potvrđene kandidature još sedam kandidata – kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, kandidata grupe građana “Za Srbiju bez straha” Saše Jankovića, lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, kandidata grupe građana “Moramo bolje” Vuka Jeremića, predsjednika pokreta Dveri Boška Obradovića, predsjednika pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića i kandidata Demokratske stranke Srbije Aleksandra Popovića.

0 Shares
0 Shares
Copy link