Početna  /  Progon sveštenstva SPC u Crnoj Gori – Svešteniku Saši Janjiću uručeno Rješenje o deportaciji
Crna Gora

Progon sveštenstva SPC u Crnoj Gori – Svešteniku Saši Janjiću uručeno Rješenje o deportaciji

Protojereju stavroforu, namjesniku pljevaljskom Saši Janjiću uručeno je rješenje o deportaciji. U rješenju se navodi da Janjić mora da napusti Crnu Goru u roku od sedam dana, kazao je njegov advokat Josif Mićković.

„Rješenje urađeno po hitnom postupku, a na ovo rješenje imamo pravo žalbe koje ćemo iskoristiti“, kazao je Mićković.

„Razlog deportacije što moj klijent nema radnu dozvolu, a da li očekujem da se ovakvo rješenje uruči i ostalim sveštenicima u Pljevljima? Na žalost očekujem“, naglasio je advokat Mićković i istakao da po rješenju Janjić nakon što napusti Crnu Goru nema pravo povratka u roku od godinu dana.

Protojerej stavrofor Saša Janjić zahvalio se prisutnim građanima na podršci i zahvalio se službenicima Granične policije na korektnom ponašanju prilikom vođenja postupka, koji je trajao vise od tri sata.

„Zahvaljujem se Slađanu Dragaševiću i Slađani Potpara, koji su bili vise nego korektni prilikom vođenja postupka. Sve vas pozivam u portu crkve Svete Petke i u nedjelju 21. juna na litiju od 20 čaosova. Ne damo svetinje“, kazao je Janjić i najavio da će iskoristiti pravo žalbe.

Sveštenici u više navrata tražili radnu dozvolu koju nikad nisu dobili

Prisutni sveštenici u izjavi za Pv portal kazali su da ni oni ne znaju koliko su puta tražili radnu dozvolu u zgradi granične policije, ali je nikada nisu mogli dobiti. Oni su istakli da su minimum pedesetak puta, ako ne više boravili u zgradi tražeći razne dozvole, prijave boravka, ali pojedini za više od 20 godine radnu dozvolu nisu mogli dobiti.

Izvor: IN4S

19 Shares
Copy link
Powered by Social Snap