Ponedjeljak, 20.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Policija zabranila službu u crkvi na Ivanovim Koritima

  Podijeli:

  Mitropolija crnogorsko-promorska (MCP) saopštila je da im je Uprava policije zabranila, a potom i onemogućila da održe službu povodom Preobraženja Gospodnjeg u crkvi na Ivanovim Koritima.

   

  Kako prenose Vijesti, policijske snage su od rane zore bile raspoređene oko crkve na Ivanovim Koritima.
  “Tako da sveštenstvo i vjerni narod nisu mogli da uđu u sveti hram radi služenja Svete liturgije”, kaže se u saopštenju MPC.

  Ocjenjuje se da policija nema pravo da “svojim nezakonitim rješenjima grupicu samozvanaca proglašava za crkvu i da se na tako grub način poigrava sa najdubljim osjećanjima pravoslavnih vjernika”.

  “Uprava policije dužna da na zakonit način preduprijedi i spriječi ometanje javnog reda i mira svuda, pa i na Preobraženje ove godine na Ivanovim koritima, od grupice samozvanaca i jurišnika na svetinju i hrišćanski praznik, a ne da zabranjuje preobraženjsko bogosluženje u pravoslavnom hramu na Ivanovim koritima i da tako atakuje na vjekovni kanonski poredak i crkvenu imovinu”, kaže se u reagovanju MCP.

  Iz policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su njihovi službenici “djelovali preventivno”.

  “Nije bilo incidenata i i nije dozvoljeno ni SPC i CPC da održe vjerski obred u navedenoj crkvi iz razloga bezbjednosti odnosno saznanja da je moglo doći do narušavanja javnog reda i mira ukoliko bi se obred dozvolio jednoj crkvi”, rečeno je “Vijestima” iz policije.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI