Pandurević: Rajko Dukić je bahati tajkun! (VIDEO)

BANJALUAKA – Iako predsjednik kompanije “Boksit” iz Milića Rajko Dukić tvrdi da nije maltretirao radnike te kompanije i pozivao ih na poligrafsko ispitivanje iz SDS-a ne odustaju od poziva nadležnim institucijama da procesuiraju Dukića, navodeći kao zastrašujuću činjenicu da ombudsman BiH za zaštitu ljudskih i građanskih prava nije zainteresovan za ovaj slučaj, piše BN TV.

aleksandra-pandurevic
Aleksandra Pandurević (FOTO: BN TV)

“Zatrašujuće je da živimo u zemlji u kojoj jedan nasilnik, tajkun i ne znam kako da ga nazovemo, koji se zove Rajko Dukić, svoje radnike tjera na poligraf, zatim ih fizički zlostavlja, pri tom ne biva priveden, uhapšen i ombudsmani ne reaguju, umjesto da su drugi dan bili u Milićima i stali u kraj takvom ponašanju”, kazala je Aleksandra Pandurević.

Dodala je da Dukića imamo još u Republici Srpskoj i da je on samo jedan primjer takvog ponašanja.

Podsjetimo, juče je predsjednik SDS-a Mladen Bosić uputio poziv MUP-u Republike Srpske da uhapsi Rajka Dukića zbog prijave o maltretiranju radnika i pozivanja na poligrafsko ispitivanje.

“Za 48 godina aktivnog rada i 72 godine života, za ono što sam stvarao kao opšte društveno dobro, a to je vidljivo na svakom koraku, ne samo na regiji Birač, dobio sam najveća društvena priznanja, a da sam poštovao Zakon i zakonitosti u radu, govore činjenice da nikad nisam kao privrednik ni prekršajno kažnjen. Vršili smo poligrafsko ispitivanje zaposlenih na dobrovoljnj bazi, prije svega sa ciljem da utvrdimo ko krade i ko dostavlja neovlaštene informacije kojekuda, kojima se nanosi šteta Kompaniji”, navodi Dukić u saopštenju, a koliko je poligrafsko testiranje bilo doborovoljno govori i gore prikazana naredba.

Autor