Početna  /  Pandurević: Budžet nije povećan kao što tvrdi Vlada Srpske
Republika Srpska

Pandurević: Budžet nije povećan kao što tvrdi Vlada Srpske

Član Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević tvrdi da nije došlo do povećanja republičkog budžeta kao što to tvrdi Vlada Republike Srpske.

Aleksandra Pandurević (Foto: Agencije)
Aleksandra Pandurević (Foto: Agencije)

Ona navodi da su za četiri godine izvorni prihodi u budžetu povećani za samo 100 miliona, te da je ove godine budžet povećan jer je povećana rata za otplatu kredita i zato što je Fond PIO ušao u trezor.

Pandurevićeva je danas na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu dodala da izvorni prihodi projektovanog povećanja iznose samo 50 miliona.

“Žao nam je što Vlada Republike Srpske nema odgovore na pitanja za koliko je smanjila deficit Fonda za penzijsko i zdravstveno osiguranje, zašto nije ništa realizovala iz ekonomske politike za ovu godinu, zašto nije ništa realizovala iz Reformske agende, te koliko su stvarno otvorili radnih mjesta”, rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da Vlada nema odgovore ni na pitanja koliko je popravila život penzionera i boraca, u kakvom su stanju željeznice, pošte i šume Srpske, kada će Istočno Sarajevo dobiti bolnicu, čija su briga “prevareni radnici RAOP-a i UNIS-a”.

Pandurevićeva smatra da vlast Srpske nema odgovor na sva ova pitanja, pa svoj nerad i nesposobnost krije iza izmišljanja optužbi.

Prema njenim riječima, panika vlasti je sve veća što su bliže kraju istrage o Bobar banci, Banci Srpske, “Birču” i Pavlović banci. Ona je poručila da su “počeli neki procesi koje je nemoguće zaustaviti”.

Napredna Srpska: U budžetu nema viška, nego manjak od 537 miliona

Stranka Napredna Srpska saopštila je da u budžetu Republike Srpske nema nikakvog viška, kako to tvrdi ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, već manjak od 537 miliona maraka.

“Stranka Napredna Srpska želi da skrene pažnju javnosti povodom jučerašnje izjave ministra finansija Zorana Tegeltije u vezi sa budžetom za 2016. godinu i neprekidnog ponavljanja o 44 miliona KM suficita, odnosno viška u budžetu. Ističemo da nema nikakvog viška već manjak od, kako je on sam naveo, 537 miliona KM, koji će pokušati da namire novim kreditnim zaduživanjem”, navodi se u saopštenju.

U ovoj stranci smatraju da Republika Srpska “sa ogromnim padom privrednih aktivnosti nema mogućnost vraćanja ovakvih dugova”.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap