Početna  /  Obilježava se 18 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije
Srbija Vijesti

Obilježava se 18 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije

Danas se navršava 18 godina od ubistva novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa” Slavka Ćuruvije.  

FOTO: N1
FOTO: N1

Ćuruvija je ubijen u Beogradu 11. aprila 1999. godine, tokom NATO bombardovanja SRJ, ispred zgrade u kojoj je živio.

Predstavnici novinarskih udruženja, prijatelji, kolege i porodica ubijenog novinara položiće vijence i zapaliti svijeće ispred spomen obilježja u Svetogorskoj ulici 35, prenosi N1.

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije počelo je 1. juna 2015.

Za ubistvo su optuženi načelnik resora Državne bezbjednosti Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, glavni obavještajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara 2014. i od tada su u pritvoru, Marković izdržava kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bjekstvu.

Komisija za istraživanje ubistava novinara je povodom 18 godina od ubistva Slavka Ćuruvije saopštila da pruža snažnu podršku pravosudnim organima koji privode sudskoj pravdi nalogodavce i izvršioce ubistva novinara, urednika i vlasnika ,,Evropljanina” i ,,Dnevnog telegrafa”.

U saopštenju se navodi da Komisija zahtjeva dodatni napor da suđenje ubicama Slavka Ćuruvije teče efikasnije i da tehnička ograničenja ne mogu biti prihvatljiv izgovor za sporost procesa, tim prije što je pravda za Ćuruviju duže od decenije bila nedostižna.

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link