Početna  /  Novi napad u Njemačkoj: Azilant iz Sirije mačetom ubio trudnicu i ranio dvije osobe
Svijet

Novi napad u Njemačkoj: Azilant iz Sirije mačetom ubio trudnicu i ranio dvije osobe

NJEMAČKA – Novi napad dogodio se sinoć u Njemačkoj, piše portal Index.hr

stutgart-napad-fah
Muškarac je mačetom napadao ljude po gradu Rojtlingenu. Ubio je jednu ženu, a dvije osobe je povrijedio. Napadač je 21-godišnji azilant iz Sirije. Otprije je poznat policiji.

Kako javlja njemački Bild, muškarac je žrtve napao na autobuskoj stanici u blizini restorana u kojem se prodaje kebab. Izvadio je mačetu i počeo mahati prema ljudima. Ženu je ubio, a zasad nije poznato koliko su teške povrede dvaju osoba koje je zarezao mačetom. Ubijena žena navodno je radila u restoranu kao čistačica. Bila je trudna. Povrijeđeni su muškarac (22) i još jedna žena.

Na mjestu napada nalazio se velik broj ljudi koji su odmah počeli bježati u panici.

“Bio je potpuno lud i izvan sebe. S mačetom je čak trčao za policijskim automobilom”, kazao je jedan od očevidaca za Bild. “Vozač u BMW-u potom je stisnuo gas i oborio napadača. Ostao je ležati na cesti i nije se micao”, dodaje svjedok.

Za volanom BMW-a bio je sin ubijene žene, 22-godišnji Fatih. Uicu je potom privela policija. Zasad nema indikacija da se radi o terorističkom napadu.

“Stuttgarter Zeitung” javlja da je ubica upao u restoran mašući mačetom. Navodno su i žrtve i ubojica radili u istom restoranu, a s ubijenom ženom se navodno prije napada posvađao na ulici.

Jedan od kolega opisuje ubicu kao prijateljskog čovjeka koji je u Njemačku došao prije pola godine iz Sirije. Navodno je u ženu koju je ubio bio zaljubljen.

Nihat Yildrim, vlasnik restorana, kazao je da ubicu poznaje već nekoliko tjedana. Prijavio se za posao u restoranu i ostavio odličan utisak.

0 Shares
0 Shares
Copy link