Početna  /  Nevesinjski stadion u novom ruhu
Hercegovina Vijesti

Nevesinjski stadion u novom ruhu

NEVESINJE – Kao što je najavljeno od strane uprave F.K. Velež iz Nevesinja, danas je počelo montiranje oko 650 stolica na tribinu gradskog stadiona, što je samo jedan u nizu  projekata nove uprave koja je u prethodnom periodu oživjela najstariji nevesinjski sportski kolektiv.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Kako se ozbiljno radi u nevesinjskom klubu u posljednje vrijeme pokazuju i današnje slike sa Gradskog stadiona, na kojem su članovi uprave, pa i sam predsjednik Veleža Žarko Laketa, zasukali rukave i pomagali radnicima koji su postavljali stolice na centralnu tribinu stadiona. U razgovoru za „Moju Hercegovinu“ Laketa se osvrnuo na prethodni period, kao i na ambicije kluba u narednim godinama.

„U prethodnom periodu u rekonstrukciju stadiona uloženo je više od 40.000 maraka. Izvršena je djelimična rekonstrukcija atletske staze, tribine na kojoj se trenutno se postavljaju stolice, značajna sredstva su uložena u travnjak stadiona. Naredne godine nam je plan da renoviramo atletsku stazu koja će biti od šljake kao što je na većini stadiona“, rekao je Laketa i istakao da od donatora iz Istočnog Sarajeva  klub u narednom periodu očekuje semafor koji bi trebao biti instaliran do početka nove sezone.

Predsjednik F.K. Velež Žarko Laketa (FOTO:Moja Hercegovina)
Predsjednik F.K. Velež Žarko Laketa (FOTO:Moja Hercegovina)

Laketa je spomenuo da su djelimično renovirane prostorije kluba, da se očekuje da u narednom periodu počne izgradnja novih klupskih objekata i zahvalio se donatorima koji su pomogli da se zaustavi višedecenijsko propadanje stadiona ali i samog kluba. On se zahvalio građanima koji su se odazvali akciji „Kupi stolicu“ u kojoj su sakupljeno dovoljno sredstava da se osim stolica nabavi i traktor za održavanje travnjaka, ali i privrednim i političkim subjektima koji su podržali akciju renoviranja stadiona.

„Prvenstveno bih se zahvalio „Nevesinje putevima“, njihova donacija je cjelokupno betonsko renoviranje tribina, takođe bih spomenuo predsjednika Republike Srpske gospodina Dodika koji nas je finansijski podržao, kao i preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici“, rekao je Laketa i pomenuo veliki broj privrednika i pojedinaca koji su pomogli klub, od kojih su mnogi iz inostranstva darovali značajna sredstva.

 (FOTO:Moja Hercegovina)
(FOTO:Moja Hercegovina)

Laketa je istakao i dobru saradnju sa lokalnom upravom koja za funkcionisanje najstarijeg kolektiva u Nevesinju izdvaja oko 70.000 KM na godišnjem nivou, ali je dodao da je neophodno sakupiti što više sponzora i prijatelja kluba kako bi Velež bio konkurentan u narednim godinama.

„Nadamo se da ćemo uz novi sportski dio kluba koji je predvođen legendarnim fudbalerom Jovom Mišeljićem napraviti dobru ekipu koja će u narednim godinama steći kvalitet da se takmiči u prvoj ligi RS. Posebno me raduje što u klubu trenira oko 200 djece, a kada renoviramo  pomoćno igralište, što nam je naredna investicija imaćemo ih još više“ rekao je Laketa i istakao da je su građani koji su u velikom broju ispratili prijateljsku utakmicu sa F.K. Veležom iz Mostara, kao i pozitivni komentari nevesinjaca pravi  pokazatelj da je u prethodnom periodu učinjen značajan posao u oživljavanju posrnulog nevesinjskog kolektiva.

Ljubiša Bukvić