Dva Veleža odigrala prijateljski meč u Nevesinju

NEVESINJE – Pred punim tribinama Gradskog stadiona u Nevesinju, u prijateljskom meču, snage su odmjerili nevesinjski Velež i njegov mnogo slavniji imenjak iz Mostara. U prvom susretu nakon više decenija slavili su gosti iz Mostara rezultatom 0:2.

(FOTO:Moja Hercegovina)
(FOTO:Moja Hercegovina)

U prelijepoj atmosferi ispunjenog, skoro renoviranog stadiona, sa novim travnjakom, renoviranim prostorijama kluba i započetom izgradnjom tribine stvoren je ugođaj za fudbalski meč koji je Nevesinje decenijama čekalo, dok je klub bio u fudbalskoj kolotečini u „beton ligi“ RS.

(FOTO:Moja Hercegovina)
(FOTO:Moja Hercegovina)

Prvo poluvrijeme bilo je mirno, bez velikih prilika i sa po nekoliko značajnijih šuteva na obe strane, da bi već početkom drugog poluvremena kombinovani sastav iz Mostara podigao nivo igre i postigao gol. Konačan rezultat gosti su postavili u posljednjim trenucima meča nakon što je izvršeno više izmjena na obe strane.

(FOTO:Moja Hercegovina)
(FOTO:Moja Hercegovina)

Prijateljski meč dva imenjaka su odigrala u potpuno drugačijem raspoloženju. Dok mostarski gigant  preživljava neke od najtežih trenutaka u svojoj istoriji nakon ispadanja iz prvoga ranga bh fudbala, nevesinjski Velež je nakon izbora nove uprave krenuo u ambiciozan projekat renoviranja stadiona, ali i samog kluba koji je decenijama bio na dnu. Renovirana je atletska staza, svlačionice, tribine, postavljen je novi travnjak za koji gosti iz Mostara tvrde da je trenutno najkvalitetniji u Hercegovini, a prema najavama iz kluba uskoro se očekuje postavljanje stolica na tribine i drugi propratni radovi.

(FOTO:Moja Hercegovina)
(FOTO:Moja Hercegovina)

Iako je bio tek prijateljski meč, pokazalo se koliko su Nevesinjci željni kvalitetnog fudbala i atraktivnih protivnika. Ono što je najvažnije meč je, kako je i zamišljeno, prošao u fer, prijateljskoj atmosferi i navijanju, baš kao nekada prije četrdesetak godina kada su “Rođeni”, sa jednom od najslavnijih generacija svoga kluba, posljednji put gostovali u Nevesinju.

Ljubiša Bukvić

Autor