Početna  /  Nebojša Glogovac na zatvaranju filmskog festivala u Trebinju: Srećan sam što sam ovdje
Hercegovina Trebinje

Nebojša Glogovac na zatvaranju filmskog festivala u Trebinju: Srećan sam što sam ovdje

TREBINjE – Dodjelom izuzetne povelje „Leotara“ glumcu Nebojši Glogovcu za „nemjerljiv doprinos promociji nacionalne kulture Trebinja kroz dugogodišnja blistava glumačka ostvarenja“, sinoć je u Trebinju završen peti Festival mediteranskog i evropskog filma.

Sinoć, posljednje festivalske večeri, prikazana su dva filma – „Ustav Republike Hrvatske“, u kome Glogovac tumači glavnu ulogu i za koji je nedavno dobio „Zlatnu arenu“ za najbolju mušku glavnu ulogu u Puli i „Dobro jutro komšija 3“, čiji scenario i režiju potpisuje Željko Kasap koji je večeras bio pred trebinjskom publikom.

Glogovac je, zahvaljujući se na priznanju, kazao da je srećan što je u Trebinju i što je iz ovog grada, a za ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske“ kaže da je najbolja uloga koju je ikada pročitao.

[mhc_antrfile naslov=”Glogovac: Nije tačno da se vraćam u Trebinje”]

Komentarišući nedavne medijske navode kako planira da napusti Srbiju i iz Beograda se preseli u Trebinje, Glogovac je pojasnio kako su mediji pogrešno interpretirali njegovu izjavu.

Za medije kažete – srećan sam što sam ovdje u Trebinju i volio bih jednog dana, kada mi svega bude dosta, da se vratim ponovo u Trebinje i tu ostanem. Onda neki od njih prenesu – svega mi je dosta, vraćam se u Trebinje. U tome je začkoljica. Ali, evo, svakako da ću se često vraćati u Trebinje i ostajati što duže“, pojasno je Glogovac.
[/mhc_antrfile]

„Ogroman je izazov bio raditi na ovome. Scenario je izuzetno kvalitetan i ovo je ogroman glumački kolač. Kompleksna je tema, ali u saradnji sa predivnom ekipom i profesionalcima ovdje se pokazalo da je pravo zadovoljstvo baviti se ovim poslom“, istakao je Glogovac.

Umjetnički direktor i selektor Festivala Peđa Milojević kazao je da je zadovoljan ovogodišnjim Festivalom i da bi, već sljedeće godine, ako sve bude po planu, Festival trebao da pređe granice.

„Uključićemo i susjedne gradove i države. Ovakav festival je protreban i Trebinju i cijeloj Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Uz malo bolju logističku i finansijsku podršku nadamo se da će neka svjetska imena doći u Trebinje i biti naši ambasadori u privlačenju stranih produkcija, koje bi, pored kulturoloških, donijele i ekonomske benefite ljudima ovdje. Trebinje to defitinovno zaslužuje“, istakao je Milojević.

U proteklih sedam dana na Festivalu je prikazano više od 20 filmova, a trebinjskoj publici su se poklonili, između ostalih, ovogodišnji laureati nagrade „Zlatni platan“ Ljiljana Blagojević i Igor Galo, te glumci Danica Maksimović, Nebojša Glogovac, Domagoj Mrkonjić, Željko Kasap, kao i reditelji Luka Bursać i Petar Stanojlović.

Organizatori festivala su Tangram centar iz Beograda, Kulturni centar Trebinje i Mediteran kulturni centar, uz pokroviteljstvo Grada Trebinja i Ministarstva prosvjete i kulture RS, a uz podršku Uprave za dijasporu Republike Srbije.

Nikolija Bjelica

63 Shares
63 Shares
Copy link