Četvrtak, 23.01.2020
More
  Početna Vijesti

  NATO patrole od danas u crnogorskom vazdušnom prostoru

  Podijeli:

  Borbeni avioni vazduhoplovnih snaga Italije i Grčke u sastavu NATO-a, u saradnji sa Vazduhoplovstvom Vojske Crne Gore, od danas štite crnogorski vazdušni prostor.

  Povodom početka zaštite vazdušnog prostora Crne Gore na dan prve godišnjice članstva države u NATO-u, organizovana je pokazna vježba prizemljenja “letjelice-uljeza”.

  Ulogu “letjelice-uljeza” koja je bila presretnuta imao je avion Vlade Crne Gore i u njemu je bio crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković i predstavnik NATO-a. Pokazna vježba uspješno je završena.

  Iz crnogorskog Ministarstva odbrane naveli su da je misija zaštite vazdušnog prostora jedan od najznačajnijih oblika direktne koristi članstva Crne Gore u NATO-u.

  Kako se navodi, imajući u vidu ograničene sopstvene kapacitete, Crna Gora će dobiti od saveznika podršku u zaštiti vazdušnog prostora, kroz misiju NATO-a koja je neborbenog karaktera.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI