Početna  /  Najava: ”Dani Nebojše Glogovca” u Trebinju
Hercegovina Trebinje

Najava: ”Dani Nebojše Glogovca” u Trebinju

Nebojša Glogovac bi 30.8. ove godine napunio 50 godina, ali kobna bolest nije dozvolila. U Trebinju će se 30. i 31. avgusta obilježiti pola vijeka od rođenja jednog od najvećih glumaca koje je ovaj prostor dao, a dvodnevni program ”Dani Nebojše Glogovca” biće realizovani uz pomoć porodice i prijatelja a uz podršku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Kulturnog centra Beograd, Vulkan izdavaštva, Udruženja dramskih umetnika Srbije, Grada Trebinja i Kulturnog centra Trebinje. Publika će imati priliku razgovarati sa prijateljima Nebojše Glogovca, vidjeti izložbu fotografija, te pogledati film ”Godina i jedan dan” i snimak pozorišne predstave ”Hadersfild”. Biće upriličena i promocija monografije o Nebojši Glogovcu. 

Svi poštovaoci lika i djela velikog Nebojše Glogovca koji nas je napustio 9. februara prošle godine, moći će se prisjetiti ovog velikog umjetnika i odati počast. Prijatelji i porodica povodom 50 godina rođenja Nebojše Glogovca, organizovaće ”Dane Nebojše Glogovca” u Trebinju, gdje je i rođen 30. avgusta 1969. godine.

Program:

30. avgust u 20 časova

Veče obilježavanja pedeset godina od Nebojšinog rođenja u Trebinju

-Razgovor sa prijateljima: Vojin Ćetković, Raša Andrić i Nikola Pejaković

– Otvaranje izložbe fotografija Kulturnog centra Beograd i Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Nebojša Glogovac”, autorke Maje Medić”

-Promocija knjige “Monografija: Nebojša Glogovac”, autorke Tatjane Nježić, u izdanju Udruženja dramskih umetnika Srbije, Vulkan izdavašta i Biblioteke grada Beograda.

– Projekcija filma “Godina i jedan dan”, reditelja Raše Andrića.

31. avgust u 20 časova

– Projekcija pozorišne predstave”Hadersfild”, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a u režiji Aleks Čizholm.

 

376 Shares
376 Shares
376 Shares
Copy link