Početna  /  MH u posjedu dopisa Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata koji demantuje Miodraga Novokmeta – Zašto se danima ignoriše zahtjev trebinjskih veterana rata?!
Izdvajamo Trebinje

MH u posjedu dopisa Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata koji demantuje Miodraga Novokmeta – Zašto se danima ignoriše zahtjev trebinjskih veterana rata?!

U toku današnje sjednice Skupštine Grada Trebinja, na tački odbornička pitanja, Nebojša Milišić, odbornik liste Za pravdu i red uputio je pitanje Miodragu Novokmetu, načelniku Odjeljenja za boračko – invalidska pitanja, a vezano za ignorisanje zahtjeva za prijem novoformiranog Udruženja ”Veterani odbrambeno – otadžbinskog rata Trebinje”. Milišić je naveo da su ga članovi ovog Udruženja zamolili da postavi pitanje o ignorisanju njihovog zahtjeva, a prethodno se osvrnuo na navodnu peticiju o kojoj je i ranije bilo riječi.

”Imam odborničko pitanje upućeno gospodinu Novokmetu. Da li vam je gradonačelnik dostavio tih hiljadu potpisa boraca nezadovoljnih radom Gradske boračke organizacije a drugo pitanje, zamolili su me članovi Veterana odbrambeno – otadžbinskog rata da vas pitam da li ćete se odazvati na njihov poziv i poziv na sutrašnju konferenciju za medije koja je zakazana u 10 časova? Oni već petnaestak dana traže sastanak i uporno su ignorisani.” – glasilo je pitanje odbornika Nebojše Milišića.

Miodrag Novokmet, načelnik Odjeljenja za boračko – invalidska pitanja u svom odgovoru je naveo da nisu nadležni za bilo kakve peticije i da spisak od navodno hiljadu potpisa boraca nezadovoljnih radom Gradske boračke organizacije Trebinje nije dobio, što je Milišića navelo na zaključak da takva peticija i ne postoji, što je on od ranije i tvrdio. Novokmet je rekao da nikakav zvanični dokument ili poziv od trebinjskih veterana rata koji su nedavno formirali Udruženje ”Veterani odbrambeno – otadžbinskog rata” nisu dobili i da ne zna o čemu se radi.

”Juče jesam lično dobio poziv za prisustvo na konferenciji, u pozivu se ne zna povod ni tema konferencije, niti pitanja, jedino je poznato mjesto i vrijeme. Još bih ovdje ukazao da niko iz nedavno formiranog Udruženja veterana odbrambeno – otadžbinskog rata nije dolazio niti je razgovarao po bilo kom pitanju do sada.” – rekao je Novokmet u svom odgovoru na odborničko pitanje Nebojše Milišića.

Internet magazin ”Moja Hercegovina” je u posjedu zvaničnog dopisa ovog Udruženja, a koje je predato na zvanični protokol u Gradsku administraciju 24.2. tekuće godine. U dopisu se navodi da Udruženje očekuje da se odabrani članovi istog sastanu sa gradonačelnikom Trebinja te predsjednikom Skupštine Grada Trebinja i načelnikom Odjeljenja za boračko – invalidska pitanja. Imajući u vidu da je jedan od pozvanih na sastanak/prijem i Miodrag Novokmet, koji je danas tvrdio da Udruženje nije uputilo niti jedan zvanični zahtjev, kako pisanim putem, tako ni telefonskim, objavljujemo dopis trebinjskih veterana koji je predat na protokol prije 14 dana, tačnije 24.2. tekuće godine, a u koji je Novokmet, kao jedan od imenovanih u zahtjevu, trebao imati uvid.

Goran Novčić, predsjednik Udruženja ”Veterani Odbrambeno – otadžbinskog rata” potvrdio je za naš magazin da je dopis poslati prije 14 dana i dodao da je obavljeno više telefonskih razgovora sa gradonačelnikovim kabinetom, ali da do dogovora nije došlo jer je svaki put sekretarica tvrdila da je gradonačelnik na sastanku. Kako je ovo pitanje danas postavljeno na sjednici, ubrzo je uslijedio poziv iz kabineta gradonačelnika Ćurića, tvrdi Novčić za MH. On takođe tvrdi da je stigla i svojvrsna ucjena da će do sastanka sa gradonačelnikom Ćurićem doći sutra u podne, ukoliko se otkaže konferencija za medije koja je zakazana za sutra u 10 časova, ispred zgrade Gradske administracije. Novčić kaže da se neće pristati ni na kakve ucjene i da će do ranije zakazane konferencije doći.

”Danima sam, nakon slanja dopisa, zvao kabinet gradonačelnika Ćurića i svaki put sam od sekretarice dobio informaciju da je gradonačelnik na sastanku. Danas u toku sjednice, neposredno po pominjanju našeg dopisa, dva puta me poziva sekretarica gradonačelnika Ćurića. Danima smo ignorisani i baš nakon pominjanja ignorisanja stiže poziv iz kabineta gradonačelnika. Ponuđen nam je sastanak sa gradonačelnikom sutra u 12 časova ali nam je skrenuta pažnja da bi trebali otkazati konferenciju za medije, na šta nisam pristao. Konferencija za medije će se održati sutra u 10 časova, ispred zgrade Gradske administracije, kako je ranije i najavljeno.” – rekao je Novčić za naš magazin.

O svemu ovome će svakako više riječi biti na sutrašnjoj konferenciji za medije, na kojoj će sigurno biti više riječi o ignorisanju boračkih zahtjeva i odbijanja zahtjeva za pokušaj pronalaženja rješenja problema boračke populacije.

Igor Svrdlin

 

 

12 Shares
12 Shares
Copy link