Početna  /  MH saznaje: SNSD u Trebinju nezadovoljan rezultatima, ”trese” se skupštinska većina
Izdvajamo Trebinje

MH saznaje: SNSD u Trebinju nezadovoljan rezultatima, ”trese” se skupštinska većina

Kako internet magazin ”Moja Hercegovina” saznaje, Savez nezavisnih socijaldemokrata u Trebinju nezadovoljan je rezultatima izbora, posebno rezultatima za Skupštinu grada Trebinja. Uprkos tome što je Mirko Ćurić po nezvaničnim rezultatima obnovio mandat gradonačelnika, ulicama Trebinja izostalo je slavlje pristalica i članova SNSD-a.

Rezultati izbora u Trebinju nisu onakvi kakve su očekivali unutar SNSD-a. Kako saznajemo, vladajuća partija je u Trebinju očekivala 3.000 glasova prednosti u odnosu na protivkandidata za gradonačelnika, a trenutna projekcija kaže da se radi o skoro tri puta manjoj prednosti. Kako sada stoje stvari, lista ‘Za pravdu i red” bilježi odlične rezultate, a na nekim biračkim mjestima ostvaren je rezultat bolji od Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Savez nezavisnih socijaldemokrata će vjerovatno ponoviti rezultat iz 2016. ali ono što brine SNSD je slab rezultat ”manjih” partija koje su njihov koalicioni partner.

Ujedinjena Srpska trenutno najbolje ”stoji” među takvim partijama, a nezvanično, iznad cenzusa su i boriće se za drugi mandat. Socijalistička partija koja u aktuelnom skupštinskom sazivu ima dva odbornika sada se prema preliminarnim rezultatima bori za prelazak cenzusa. Ostale partije naklonjene SNSD-u će teško preći cenzus. SPS koji prvi put izlazi na izbore vjerovatno prelazi cenzus, a drugi mandat ne bi bio iznenađenje, kako stvari stoje. Ono što je još uvijek nepoznanica je koga će, u slučaju prolaska cenzusa, podržati SPS, a naš izvor tvrdi da će se prikloniti trenutnoj opoziciji.

Trenutni poredak za Skupštinu: SNSD, Lista Pravde i reda, SDS, HNP-PDP.

Igor Svrdlin

 

 

 

46 Shares
46 Shares
Copy link